Acne


Acne uit zich veelal in de pubertijd, wanneer door hormoonschommelingen de talgkliertjes (te) veel talg afscheiden. Hierdoor ontstaan de 'jeugdpuistjes' die kenmerkend zijn voor Acne.


Hoe krijg je Acne?

Acne krijg je niet enkel tijdens de pubertijd. Ook veel andere oorzaken kunnen acne doen ontstaan:

 • Erfelijkheid: acné kan in de familie zitten.
 • Puistjes zelf beginnen openkrabben en uitknijpen. Door iedere pukkel open te krabben of uit te knijpen, wordt acné alleen maar erger en krijg je littekens.
 • Hormonen. Vrouwen hebben vaak meer last van acné vlak voor het begin van de menstruatie. Ook tijdens een zwangerschap kan een vrouw tijdelijk acné krijgen.
 • Cosmetica die de huid verstoppen, zoals bepaalde soorten vloeibare make-up.
 • Druk en wrijving. Een voorbeeld hiervan is acné onder de kinrand van een helm of 'Maskne', die veroorzaakt worden door het veelvuldig dragen van een mond - en neusmasker.
 • Ook geneesmiddelen kunnen acné veroorzaken of verergeren. Dit uit zich dan op een eerder ongewone plaats of op oudere leeftijd.
 • Vochtige lucht. Bij vochtig weer kan acné erger worden.

Mensen oordelen vaak verkeerd over acne, we sommen ze even op:

Acné wordt niet veroorzaakt door:

 • Het eten van bepaald voedsel. Omdat mensen met acné vaak een vette huid hebben, denken sommige mensen dat vet eten ermee te maken heeft. Vooral varkensvlees, chocolade of aardappelen zouden puistjes veroorzaken. Dit is niet waar. Ook voedselallergie speelt bij acné helemaal geen rol.
 • Een vitaminetekort. Het heeft geen zin om vitaminen te slikken tegen acné.
 • Slechte hygiëne. Mensen denken dat mensen met acné hun huid niet goed schoon houden. Ook dit klopt niet. Acné heeft niets te maken met een goede of slechte hygiëne.
 • Zweten. Transpiratie en talgvorming hebben niets met elkaar te maken. Zweten maakt acné niet erger.
 • Spanningen of stress. Acné ontstaat niet door spanningen of stress. Eerder is het zo dat acne spanningen kan geven, als mensen zich ervoor schamen.

Acné is ook helemaal niet besmettelijk!


Bij ernstige vormen van acne is er niet alleen sprake van een ontsierende en psychologisch belastende huidaandoening: er is een reëel gevaar dat uitgebreide littekenvorming optreedt, die daarna maar zeer moeilijk te herstellen is. 

Daarom is het zeker waardevol om ernstige acné niet zomaar op z'n beloop te laten, maar ook even bij de huidexpert aan te kloppen. Uw dochter of zoon zal er u later zeer dankbaar voor zijn!


Hoe verhelpen we Acne?

Acne heeft eerder een chronisch karakter, omdat het moeilijk te behandelen valt, ondanks het feit dat er vandaag veel behandelingsmogelijkheden bestaan. Acne kan je gewoon niet laten verdwijnen van vandaag op morgen. Zelfs een lichte vorm van acne vereist vaak al een langdurige aanpak. Wel kunnen we de symptomen hedendaags zeer efficient verminderen en de acne onder controle houden, tot de acne vanzelf verdwenen is door bv. de pubertijd te ontgroeien.

Hoe dan ook, bij elke vorm van acne is het wel van belang de huid tussen de salonbehandelingen steeds goed -maar voorzichtig- te reinigen met een milde zeep en schoon water. Na het wassen de huid niet droogwrijven, maar voorzichtig droogdeppen om beschadiging van de puistjes te voorkomen. Na het wassen is de huid gereed voor het aanbrengen van specifiek op acne gerichte verzorgingsproducten voor thuis.


Maandelijkse acné verzorging, aangevuld met Ozon - en LED therapie

Schoonheidssalon Patricia beschikt over een zeer specifiek op acne gerichte gelaatsverzorging.

Deze professionele acne gelaatsverzorging is een maandelijks te herhalen facial die de symptomen van de epidermis reguleert en de talg ervan in evenwicht brengt. Acne Regulator therapie beschikt over een krachtige kiemdodende werking, ze verstevigt de poriën van de opperhuid, hydrateert uw huid en regenereert door een speciale peeling en een cellulair stimuleringssysteem.

Wat houdt deze acnébehandeling precies in?

 • Reiniging - Een zeer belangrijke vereist vóór het begin van de acnebehandeling, is een diepe reiniging om de huid van onzuiverheden te ontdoen met een parallelle antiseptische werking.
 • Peeling & Skin stimulation - Een gespecialiseerd peelingsysteem in 2 stappen, waarbij we de afschilfering van dode huidcellen combineren met celstimulatie en - vernieuwing.
 • Hydrating Clarifying System - Een verzachtende werking in 2 stappen, we reguleren de talg in combinatie met een eerste hydraterende en antibacteriële werking.
 • Clarifying Active System - We brengen het vochtgehalte verder op peil en zorgen ervoor dat uw huid dit behoudt, en we verhogen de antimicrobiële activiteit in 2 stappen.
 • Zonnebescherming

Extra ozonsessie:

Tijdens deze intensieve acnebehandeling kan je als extra optie kiezen om uw huid, met een extra ozonsessie, diepgaand te laten uitzuiveren en de acnebacterie te vernietigen. Uw huid wordt gepeeld, mee-eters worden manueel verwijderd en dmv. ozontherapie wordt uw huid daarna volledig gedesinfecteerd! Resultaat van zo'n extra ozonsessie is reeds een vermindering van 20% acné, zelfs na een eerste behandeling!

Extra LED sessie:

LED therapie is geschikt voor iedereen, voor jong of oud, voor gevoelige of vette huid, als je last hebt van huidproblemen of net je gezonde huid nog wat éxtra glow wilt geven. Het zal het resultaat van je gelaatsbehandeling in onze skin clinic alleen maar versterken! LED is vooral ook ideaal om opkomende, onderhuidse bacteriën al in de kiem te smoren.

Bij acne werken we specifiek met Blauw LED licht, deze werkt niet onder de huid maar aan de oppervlakte, waar het de werking van de talgklieren beïnvloedt. Dit heeft een positief effect op acné verschijnselen, omdat deze vaak gepaard gaan met een overmatige talgproductie van de huid - bijvoorbeeld door hormoonschommelingen of in reactie op medicijngebruik.

Daarnaast heeft blauw LEDlicht een antibacteriële werking waardoor onderhuidse bacteriën uitgeschakeld worden, wat voor duidelijk minder acné-uitbarstingen zorgt en bestaande pukkels en puistjes minder prominent aanwezig zullen zijn.

Er zijn zelfs studies over LEDbehandelingen die uitwijzen dat toepassing van blauw led het huidherstel van derdegraads brandwonden significant bevordert! 


Acne gelaatsverzorgingen