Wallen en donkere kringen aan de ogen verminderen


lichte zwellingen onder de ogen (wallen) duiken vaak op als je ouder wordt. De weefsels rond je ogen verzwakken met de jaren, inclusief sommige spieren die je oogleden ondersteunen en waardoor het normale vet rond uw ogen zich dan naar de onderste oogleden verplaatst, en er gezwollen gaan uitzien. Wallen kunnen ook veroorzaakt worden door vocht dat zich ophoopt onder de ogen.

Wallen onder de ogen zijn meestal louter een esthetisch probleem en zelden een teken van een ernstige onderliggende medische aandoening. Als je donkere kringen en wallen als hinderlijk ervaart, kan een professionele oogcontour behandeling daarbij zeker een oplossing bieden. Donkere kringen zijn niet pijnlijk, maar het kan heel vervelend zijn om steeds te moeten horen dat je er moe uit ziet, terwijl dat meestal niet zo is!


Wat is de oorzaak dan? Hoe ontstaan oogwallen of lichte zwelling onder de ogen? 

De meeste mensen associëren wallen met vermoeidheid. Maar een tekort aan slaap
is zeker niet de belangrijkste oorzaak. Voor alle soorten wallen zijn erfelijkheid en veroudering de grootste boosdoeners.

Er zijn meerdere huidproblemen rond de ogen die we algemeen 'wallen' noemen: zo zijn er donkere kringen, 'zakjes' en diepe groeven. En die hebben elk hun eigen, specifieke oorzaak. 

Donkere kringen heb je doordat de onderliggende bloedvaatjes door je huid heen zichtbaar zijn. De huid rond uw ogen is dan eigenlijk te dun en er is vrijwel geen vet- of bindweefsel dat de vaatjes onzichtbaar kan maken. Daardoor krijgt de huid onder je ogen een enigszins blauwe of grijzige schijn.

Hangende zakjes onder de ogen of diepe groeven kunnen door een teveel aan huid, door vochtophoping of door uitzakkende vetkussentjes ontstaan. Bij de oogkas zitten een soort stootkussentjes van vet om je oogbol te beschermen. Als die verzakken, hopen ze zich op onder je oog. Dit kan ook met vocht, dat zich kan verzamelen bij je oog. Het resultaat is in beide gevallen hetzelfde: dikke oogwallen. 


Hoe voorkom ik oogwallen? Kan ik donkere oogkringen vermijden? 

Donkere kringen (te fijne huid rond de oogcontour) zijn eerder door de genen en door leeftijd bepaald, en dat kan je helaas niet vermijden of omzeilen. Maar dat zijn niet de enige veroorzakers. Roken verergert de huidsituatie, en de zon geeft je een mooi kleurtje maar uw huid verouderd hierdoor vroegtijdig. UV licht maakt uw huid dunner en slapper.

Ter bestrijding van een verslapping van de bovenste oogleden, het wegwerken van kleine oogrimpeltjes en kraaiepootjes, en het verwijderen van zichtbare donkere kringen en oogwallen, heeft Mesoestetic een specifieke oogcontour behandeling ontwikkeld: Global Eyecon


EYE-LIFTING OPSIS van Juliette Armand, prachtige resultaten na slechts 1 behandeling!

Resultaat na slechts 1 Eye Lifting Opsis + optie Ozon therapy!
Resultaat na slechts 1 Eye Lifting Opsis + optie Ozon therapy!
Resultaat na slechts 1 Eye Lifting Opsis behandeling
Resultaat na slechts 1 Eye Lifting Opsis behandeling

GLOBAL EYECON van Mesoestetic, resultaatgerichte antiaging voor de oogcontouren

Dit is een oogcontourverzorging die speciaal ontwikkeld werd voor de professionele behandeling van de zone rond uw ogen. Deze zone is bijzonder kwetsbaar. Global Eyecon maakt gebruikt van specifieke oogproducten die door de huid en de ogen uitstekend worden verdragen.

Global Eyecon bestaat uit 6 sessies, waarbij afwisselend peeling en Microneedling toegepast wordt.

Deze behandeling is geschikt voor alle huidtypes en bestrijdt doeltreffend:

  • donkere kringen onder de ogen
  • fijne lijntjes rondom de ogen
  • vochtwallen onder de ogen
  • beginnende overhangende oogleden

Alle oogverzorgingen