Psoriasis/Eczeem Ozontherapie


Symptomen van Psoriasis zijn vaak heel kenmerkend en uiten zich in rode, duidelijk begrensde plekken (of plaques) die zijn bedekt met dikkere stroken witachtige, dode huid (schilfers). De jeuk die deze plaques van psoriasis veroorzaken, kan heel intens en moeilijk te verdragen zijn.


Hoe manifesteert Psoriasis zich?

Opstoten van psoriasis worden in gang gezet of verergerd door talloze omgevingsfactoren zoals

  • het klimaat
  • bepaalde geneesmiddelen
  • alcoholgebruik en roken
  • stress
  • huidtrauma's

Door te krabben komt de laag schilfers los. De rode plaque ligt dan bloot en kan beginnen bloeden. Krabben vertraagt echter sterk het genezingsproces en het einde van een Psoriasis opstoot is dan nog verder weg.

Eigenlijk zou je de schilfers moeten laten zitten tot ze loskomen en vanzelf afvallen. Maar niemand wil natuurlijk een afschilferende huid!

Tussen de opstoten van psoriasis door is de huid vaak droog, kwetsbaar en gevoelig en moet ze met de grootste aandacht worden verzorgd.


Hoe verhelpen we Psoriasis?

Een Psoriasisbehandeling kan een opstoot wel onderdrukken, maar een nieuwe opstoot ligt altijd om de hoek. Er bestaat helaas nog geen definitieve behandeling van psoriasis. Crèmes, en dan vooral die met corticoïden en afgeleiden van vitamine D, worden in eerste instantie heel vaak voorgeschreven en kunnen volstaan als psoriasis nog beperkt is.

Als dit echter niet helpt, dan is deze Ozontherapie een zeer interessante optie om de opstoten van psoriasis consequent te verlichten. Onderzoekers blijven niet op hun lauweren rusten en zijn tot de vaststelling gekomen dat ozon in belangrijke mate een positief effect heeft op Psoriasis.


Psoriasis en Eczeem Ozontherapie

Bij Schoonheidssalon Patricia kan je deze specifieke ozontherapie ervaren. Een pijnloze, aangename en effectieve manier om Psoriasis te verlichten!

Wij bieden deze behandeling enkel in kuur aan, omdat een eenmalige behandeling niet voldoende is om een tevreden resultaat te bekomen. Met 5 wekelijkse sessies van telkens 30 minuten zorgen we voor een goede basis. Nadien evalueren we en wordt de frequentie van behandelen vermindert, in functie van uw eigen parcours. Komt er terug een opstoot, dan kan je steeds voor een nieuwe behandeling langskomen!


PSORIASIS/ECZEEM | Ozontherapie (5 sessies)

Ozontherapie heeft een positief effect op Eczeem en Psoriasis, zelfs reeds met 15% na een eerste sessie!  Een kuur met wekelijkse behandeling is een essentiële start om voldoende effect te bekomen. Nadien evalueren we en kan de frequentie van behandelen worden verminderd.

250,00 €