Peeling

Celvernieuwing voor een frisse, jonge uitstraling!


Met een chemische peeling zorgen we voor het verwijderen van de dode huidcellen en stimuleren we intensief de celvernieuwing. Hierdoor wordt de opname van de actieve werkstoffen enorm verbeterd en krijgt de huid weer een frisse en gezonde uitstraling. Daarnaast kun je met de specifieke peelingen dieper werken op bepaalde huidindicaties zoals pigmentatie, acné, grove huidstructuur, fijne lijntjes en rimpels.

In de optimale situatie vernieuwt onze huid zich op natuurlijke wijze om de 28 dagen. Naarmate we ouder worden en door verschillende levensfasen gaan zoals bijvoorbeeld adolescentie, zwangerschap of de menopauze kan dit proces worden verstoord of vertraagd. Het effect op de huid hiervan kan bijvoorbeeld acné, een glimmende huid, grove poriën, rimpels, doffe teint of pigmentvlekken zijn. 

Met een chemische peeling helpen we uw huid te vernieuwen!

Een huidstimulatie (peeling) is geschikt voor diverse huidproblemen. Een peeling is een vorm van exfoliatie en verschilfering van de huid. De diepte, waarin de peeling doordringt, is afhankelijk van de soort bestandsdelen die tijdens de peeling gebruikt worden. Doel is de huidkwaliteit te verbeteren door celvernieuwing. 


Welke huidproblemen worden met een Peeling behandeling aangepakt? 

  • Een Peeling verbetert uw huidstructuur
  • pakt oppervlakkige lijntjes aan
  • verlicht acné littekens en reguleert de talgproductie
  • Egaliseert de huid
  • Stimuleert de aanmaak van collageen

Welk resultaat mag u verwachten na een peeling behandeling?

Een peeling is één van de meest effectieve methodes om de algehele gezondheid en uitstraling van uw huid te verbeteren. Het is een doeltreffende manier om een gladde en mooie huid te verkrijgen.

Bij een chemische peeling worden vloeistoffen op de huid aangebracht met als resultaat een verbetering van de huidtextuur, verfijnde poriën, verminderde acne en pigmentvlekken, verminderde rimpels en oppervlakkige littekens. 

 Afhankelijk van de concentratie van de werkzame bestanddelen, bereiken we de oppervlakkige huidlagen of de diepere huidlagen. Hoe sterker de peeling, hoe meer effect zichtbaar, maar ook hoe meer reactie (exfoliatie, schilfering, roodheid).

Een optimale peeling behandeling bestaat uit 5 sessies, telkens met een tussenperiode van 2 weken. Langdurige resultaten bereiken we door de behandeling om de 6 maanden te herhalen en tussenin gewone gelaatsverzorgingen in te plannen naar behoefte.


Aftercare - Nazorg bij een peeling

Na de behandeling kan je een licht branderig gevoel houden, dat gewoonlijk na maximaal 24 uur terug verdwijnt. 

Binnen 2-3 dagen na de behandeling wordt je huid droger en gaat ze strak aanvoelen. Vooraf aanwezige pigmentvlekken zullen als gevolg van de behandeling meestal eerst donker kleuren voordat de pigmentatie afneemt. 

Van dag 3 tot 6 zal je huid geleidelijk gaan vervellen.

Belangrijk is om niet te trekken aan de velletjes. Gebruik een kalmerende en herstellende crème zoals de Mesoestetic Fast Skin Repair onmiddellijk na de behandeling en vervolgens gedurende 1 week. Stimulerende producten worden afgeraden om de eerste week na de behandeling te gebruiken. Gebruik altijd zonnebescherming SPF 50. 

Peeling treatments