HIFU Behandeling - facelift zonder operatie!

Lift en Verstevig je Huid Zonder Chirurgie met Ultrasone Technologie 


Een HIFU behandeling is een niet-chirurgische facelift die gebruikmaakt van gerichte ultrasone energie om de huid te liften en te verstevigen. 

Ultrasone golven dringen diep door in de huidlagen en verwarmen deze. De warmte stimuleert de aanmaak van collageen, een eiwit dat helpt de huid stevig en glad te houden. Door de toename van collageen worden rimpels en verslapping na verloop van tijd verminderd, waardoor de huid er jeugdiger uitziet. 

Deze HIFU behandeling wordt vaak gebruikt voor kraaienpootjes, de kaaklijn, de onderkin en de hals en vereist vrijwel geen hersteltijd.


De Onmiddellijke voordelen van een HIFU-behandeling:

 • Korte termijn voordelen HIFU Behandeling:

  • Onmiddellijk voelbare en licht zichtbare strakkere huid.
  • Onmiddellijk reeds een licht verbeterde huidtextuur en lichte vermindering van fijne lijntjes.
  • De procedure kan op elk moment van het jaar worden uitgevoerd, zelfs in de zomer
  • Geen bijwerkingen of sociale uitsluiting
  • Geen hersteltijd: je kunt meteen terugkeren naar je dagelijkse activiteiten.
 • Lange termijn voordelen HIFU Behandeling:

  • Voortdurende verbetering van de huidstructuur en -dikte naarmate het collageen zich vernieuwt, tot 12 maanden na de behandeling!
  • Langdurige versteviging en lifting van de huid.
  • Significante vermindering van rimpels en diepere lijnen.
  • Tot 40% vermindering volume onder de kin!
  • Resultaten die tot minstens 12 maanden zichtbaar blijven, afhankelijk van het huidtype en de reactie op de behandeling.

Een HIFU behandeling is een veilige en effectieve methode voor huidverjonging zonder chirurgie, die zowel onmiddellijke als langdurige voordelen biedt voor een jeugdiger uiterlijk.


Prachtige voor - na resultaten met HIFU Facelift behandeling van Celestetic!

Het geweldige aan HIFU is dat je al na de eerste sessie resultaten ziet! En dat is nog maar het begin. De verbeteringen blijven zich gestaag ontwikkelen en na 12 weken zie je het volledige effect, zoals een zichtbaar verbeterde huidelasticiteit.

Je merkt dat je huid strakker en veerkrachtiger aanvoelt, je gezichtsvorm scherper gedefinieerd is, je gelaatstrekken krachtiger zijn, en de rimpels in je hals en decolleté verminderen. Dit alles zorgt voor een frisse en jeugdige uitstraling!

HIFU Facelift onderkin, kaaklijn, hals - voor/na
HIFU Facelift onderkin, kaaklijn, hals - voor/na
HIFU Facelift onderkin, hals - voor/na
HIFU Facelift onderkin, hals - voor/na

Hoe verloopt een HIFU facelift bij Schoonheidssalon Patricia?

 • Consultatie:

  • We evalueren eerst uw huidconditie en de geschiktheid voor een HIFU-behandeling (bv niet geschikt voor zwangere vrouwen)

 • Voorbereiding
 • De huid wordt gereinigd en er wordt een gel aangebracht om de ultrasone golven te geleiden.

 • Ultrasone Energie:

  • Schoonheidssalon Patricia gebruikt als HIFU-apparaat de Ultralift II van het Belgische merk Celestetic! Verzeker u van de allerbeste en meest geavanceerde technologie die er momenteel in de HIFU-wereld bestaat! Zowel de R&D als de fabricatie van deze Ultralift gebeurt volledig in België, wat resulteert in een ongelooflijk accuraat toestel die u strakke resultaten en een hoog comfort tijdens de behandeling garandeert.
  • Zeer gerichte ultrasone golven worden naar specifieke huidlagen gestuurd. Deze golven dringen door de huidoppervlakte en verwarmen zo de diepere lagen (SMAS - oppervlakkige spier-APO neurotische systeem).
 • Stimulatie van Collageen:

  • De warmte van de ultrasone golven veroorzaakt (onschuldig kleine) microbeschadigingen in de diepere huidlagen.
  • Dit stimuleert het natuurlijke genezingsproces van uw lichaam, waardoor de aanmaak van nieuw collageen sterk wordt bevorderd.
 • Versteviging en Lifting:

  • Door de toename van collageen wordt uw huid geleidelijk strakker en steviger.
  • De SMAS-laag wordt gelift, wat resulteert in een natuurlijk lifting-effect.

Voor - en nazorg bij een HIFU behandeling:

Vóór de HIFU-behandeling: 

Het is niet verplicht, maar wordt door Celestetic wel sterk aanbevolen om minstens 1 maand voor een HIFU-behandeling reeds een collageensupplement in te nemen als je maximale resultaten wilt bereiken met deze facelift. Deze collageenversterker kan je bij ons verkrijgen en ook online bestellen via onze webshop. Hieronder vind je alvast de link.

Na de HIFU behandeling:

Na de HIFU behandeling raden we u zeer sterk aan om gedurende zes maanden dagelijks een collageensupplement in te nemen.


Na de HIFU behandeling: 

Na de HIFU behandeling raden we u zeer sterk aan om gedurende zes maanden dagelijks een collageensupplement in te nemen. 

Het is cruciaal om je gezicht niet te koelen gedurende de eerste vier uur na de behandeling. Ook is het gedurende één dag na de behandeling niet toegelaten om je gezicht te spoelen met warm water.

Voorschriften na de HIFU-behandeling:

 • Vermijd gedurende twee weken sauna en massage van het behandelde gebied.
 • Breng gedurende één week geen make-up aan op het behandelde gebied, met uitzondering van minerale make-up.
 • Gebruik gedurende minstens één week een vochtinbrengend masker.

Mogelijke bijwerkingen van een HIFU behandeling: 

Het is normaal dat de huid enigszins rood wordt en een lichte zwelling vertoont na de behandeling. Deze bijwerkingen zijn van voorbijgaande aard en zullen binnen één à twee dagen na de HIFU-behandeling verdwijnen. 

Het is ook mogelijk dat de behandelde zone op de tweede dag na de behandeling lichtjes begint te schilferen als gevolg van de opwarming en samentrekking, verstrakking van de huid. Ook dit is een normaal verschijnsel dat snel zal verdwijnen.


De wetenschap achter een HIFU facelift behandeling:

Deze niet-invasieve facelift maakt gebruik van High-Intensity Focused Ultrasound (HIFU) om de huid te verstevigen en te verjongen zonder de noodzaak van chirurgische ingrepen.

Wanneer HIFU wordt toegepast voor een facelift zoals wij die aanbieden, wordt de ultrasone energie gericht op specifieke dieptes onder de huid, waar het thermische coagulatiepunten creëert. Dit resulteert in een gecontroleerde verwarming van het weefsel in deze gebieden, wat leidt tot collageenstimulatie en weefselcontractie.

Collageen is een eiwit in de huid dat verantwoordelijk is voor de stevigheid en elasticiteit ervan. Naarmate we ouder worden, neemt de productie van collageen af, de gekende verslapping en rimpelvorming van uw huid. Door gericht ultrasone energie te gebruiken om collageenproductie te stimuleren, kan een HIFU-facelift u helpen bij het verminderen van rimpels en het verstevigen van de huid, waardoor gegarandeerd een jeugdiger uiterlijk ontstaat.

Belangrijk bij een HIFU-facelift is de nauwkeurige positionering van de ultrasone energie om de gewenste resultaten te bereiken zonder schade te veroorzaken aan het oppervlak van de huid. Dit wordt mogelijk gemaakt door zeer geavanceerde, in België ontwikkelde beeldvormingstechnieken die de dieptes en structuren van uw huid in kaart brengen, waardoor we de energie heel precies kunnen richten waar dat nodig is.

Het effect van een HIFU-facelift ontwikkelt zich geleidelijk na de behandeling, omdat de collageenproductie in de loop van enkele maanden toeneemt. Het resultaat is een strakkere, gladdere en jeugdigere huid zonder de risico's en hersteltijd die gepaard gaan met chirurgische ingrepen.

Kort gezegd: Een HIFU-facelift biedt u een uiterst geavanceerde ultrasone technologie om U op een effectieve en niet-chirurgische methode een algemeen jonger uiterlijk te bieden door het natuurlijk verjongen, verstevigen en liften van uw huid.


Meest gestelde vragen over HIFU behandelingen:

Wat is een HIFU-facelift precies? Een HIFU-facelift is een niet-chirurgische procedure waarbij High-Intensity Focused Ultrasound (HIFU) wordt gebruikt om uw huid te verstrakken en te verjongen.

Is een HIFU-facelift veilig? Over het algemeen wordt een HIFU-facelift als veilig beschouwd, omdat het geen invasieve ingrepen of incisies vereist.

Wat kan ik verwachten tijdens een HIFU-facelift behandeling? Tijdens de behandeling zullen we gerichte ultrasone energie toepassen op specifieke punten onder uw huid.

Hoe lang duurt het voordat ik resultaten zie na een HIFU-facelift? Hoewel de meeste klanten onmiddellijk na de behandeling al kleine verbeteringen kunnen opmerken en een strakkere huid voelen, zal het resultaat van een HIFU-facelift zich geleidelijk, maar zeker,  verbeteren tijdens de daaropvolgende maanden.

Hoe lang duurt een HIFU-facelift behandeling? De duur van een HIFU-facelift behandeling is afhankelijk van het te behandelen gebied en de individuele behoeften die uw huid nodig heeft.

Is een HIFU-behandeling pijnlijk? Of het pijn doet hangt sterk af van de persoon. De meeste klanten ervaren geen pijn, maar beschrijven het wel als een beetje onaangenaam. Een lokale stijging van de lichaamstemperatuur wordt gevoeld omdat de ultrasound warmte produceert. We kunnen de instellingen tijdens de behandeling wel aanpassen als de pijn te onaangenaam wordt.

Zijn er bijwerkingen na een HIFU-facelift? Mogelijke bijwerkingen van een HIFU-facelift kunnen tijdelijk roodheid, zwelling, gevoeligheid of lichte blauwe plekken omvatten.

Hoe lang duurt het herstel na een HIFU-behandeling? Omdat een HIFU-facelift een niet-invasieve (geen naalden, geen insnijdingen, geen injecties..)  procedure is, is er over het algemeen zeer weinig tot geen hersteltijd nodig.

Hoeveel HIFU-sessies zijn nodig, en hoe lang blijven de resultaten van een HIFU-facelift aanhouden? De resultaten van een HIFU-sessie kunnen verschillen van persoon tot persoon. Voor een optimaal en meer permanent resultaat worden wel 2-3 sessies aanbevolen om eerst tot het beste resultaat te leiden, en daarna wordt op minder regelmatige basis (max. 2x per jaar) een onderhoudsbeurt geadviseerd om het bekomen resultaat zo goed mogelijk te behouden. Zonder bijkomende onderhoudsbeurten kan je toch rekenen op een blijvend resultaat voor minstens 1 jaar.

Is een HIFU-facelift geschikt voor mijn huidtype? Een HIFU-facelift is geschikt voor alle huidtypes

Wat zijn de mogelijke voordelen van een HIFU-facelift ten opzichte van een chirurgische facelift? Een HIFU-behandeling is  niet-invasief en laat geen littekens achter. U geniet van een véél kortere hersteltijd in vergelijking met een chirurgische facelift. Maar het voornaamste: Uw huid wordt op een 100% natuurlijke manier gelift en strakker gemaakt! Er komen geen botox of chemische fillers aan te pas!

Is er een minimumleeftijd voor het ondergaan van een HIFU-facelift? Er is geen strikte minimumleeftijd, maar het wordt over het algemeen aanbevolen voor mensen ouder dan 30 jaar, wanneer eerste tekenen van huidveroudering beginnen te verschijnen. 

Wat zijn de mogelijke risico's van een HIFU-facelift? Hoewel HIFU over het algemeen als veilig wordt beschouwd, kunnen mogelijke risico's zijn: tijdelijke roodheid, zwelling, gevoeligheid, lichte blauwe plekken, en in zeldzame gevallen asymmetrie of veranderingen in de huidtextuur.

Wat is het verschil tussen een HIFU-facelift en andere niet-chirurgische huidverstrakkingsprocedures? Het belangrijkste verschil is dat HIFU ultrasone energie gebruikt om diepere huidlagen te bereiken, terwijl andere procedures zich vaak richten op de meer oppervlakkige lagen. HIFU kan ook specifieke dieptes bereiken, wat een veel nauwkeurigere behandeling mogelijk maakt.

Zijn er specifieke voorbereidingen die ik moet treffen voorafgaand aan een HIFU-facelift? In het algemeen zijn er geen specifieke voorbereidingen nodig. We bevelen wel aan om op de dag van de behandeling make-up en huidverzorgingsproducten te vermijden. Ook adviseren we om minstens 1 maand voorafgaand aan een HIFU behandeling om een collageen supplement in te nemen om zo een maximaal resultaat uit uw behandeling te halen.

Is er een limiet aan het aantal HIFU-faceliftbehandelingen dat ik kan ondergaan? In principe is er geen limiet aan het aantal behandelingen dat u kunt ondergaan, maar het wordt aanbevolen om de behandelingsfrequentie met ons te bespreken om zo de best mogelijke resultaten te bereiken. Uw huid heeft immers ook tijd nodig om voldoende collageen te kunnen aanmaken. Door snel meerdere HIFU behandelingen te ondergaan, zou je niet snel betere resultaten kunnen zien. 

Kan een HIFU-facelift worden toegepast op gevoelige gebieden zoals rond de ogen? Ja, HIFU kan veilig worden toegepast op gevoelige gebieden zoals rond de ogen, maar dit vereist een speciale behandelingsaanpak en een ervaren professional, zoals Patricia :-)

Kan een HIFU-facelift worden gebruikt om het uiterlijk van een dubbele kin te verminderen? Ja, HIFU kan worden gebruikt om de huid onder de kin te verstrakken en het uiterlijk van een dubbele kin te verminderen door gerichte ultrasone energie toe te passen.

Is er een ideale leeftijd om te beginnen met HIFU-faceliftbehandelingen? Er is geen ideale leeftijd, maar HIFU wordt vaak aanbevolen voor mensen die tekenen van huidveroudering beginnen te vertonen, meestal rond de leeftijd van 30 jaar of ouder.

Wat is het verschil tussen een HIFU-facelift en een traditionele chirurgische facelift? Het belangrijkste verschil is dat een HIFU-facelift niet-invasief is en geen operatie vereist, terwijl een traditionele facelift chirurgische incisies en hersteltijd omvat.

Hoeveel kost een gemiddelde HIFU-faceliftbehandeling? De kosten kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de zone en de omvang van de behandeling, maar een HIFU-faceliftbehandeling begint vanaf 150€ en kan oplopen tot enkele honderden euro's. Schoonheidssalon Patricia biedt een mooie korting tot 10% bij het combineren van verschillende zones!

Kan ik na een HIFU-facelift zonnebaden of zonnebanken? Het wordt over het algemeen aanbevolen om blootstelling aan direct zonlicht en zonnebanken te vermijden gedurende minstens een week na een HIFU-facelift om zeldzame maar toch mogelijke complicaties te voorkomen.

Wat is de gemiddelde hersteltijd na een HIFU-facelift? Omdat een HIFU-facelift een niet-invasieve procedure is, is er meestal geen significante hersteltijd nodig en kunt u dezelfde dag weer uw normale activiteiten hervatten.

Zijn er langdurige complicaties verbonden aan een HIFU-facelift? Langdurige complicaties zijn zeldzaam, maar zoals bij elke medische procedure zijn er enkele risico's, waaronder asymmetrie, veranderingen in huidtextuur en zenuwbeschadiging.

Kan een HIFU-facelift helpen bij het verminderen van acne of andere huidproblemen? Hoewel HIFU voornamelijk is ontworpen voor huidverstrakking en verjonging, zijn er aanwijzingen dat het ook kan helpen bij het verminderen van acne, littekens of andere huidproblemen