Hyperpigmentatie

Een revolutionaire aanpak van pigmentatie, met mooi resultaat!


Pigmentatie of Hyperpigmentatie

Pigmentvlekken, zoals ouderdomsvlekken, verschijnen vaak op het gezicht, de handen en andere lichaamsdelen. Daardoor zijn ze lastig te verbergen en dit kan erg vervelend zijn. Schoonheidssalon Patricia pakt deze problemen aan met een speciale chemische peeling.

We spreken van hyperpigmentatie op het moment dat een gedeelte van de huid donkerder lijkt dan andere gebieden. Het treedt op wanneer de huid plaatselijk meer melanine produceert. Vormen van hyperpigmentatie zijn ouderdomsvlekken, melasma en pigment naar aanleiding van trauma aan de huid (pigmentvlekken).  Het treedt op wanneer de huid plaatselijk meer melanine produceert, dit geeft het de donkere kleur.

Hyperpigmentatie komt vaak voor en treedt op bij alle huidtypes. Sommige vormen van hyperpigmentatie - inclusief melasma en vlekken door zonneschade - komen vaker voor in gebieden die blootgesteld worden aan zonlicht, denk hierbij aan het gezicht, de armen en de benen. Een ander type hyperpigmentatie komt voor naar aanleiding van een trauma op de huid zoals snijwonden, verbranding of acné. Dit kan optreden over het gehele lichaam. Ook zwangerschap, pilgebruik en de menopauze kunnen leiden tot hyperpigmentatie.


Wat kun je doen om hyperpigmentatie te voorkomen?

Pigmentatie voorkomen is altijd beter dan genezen. 

  • Vermijd blootstelling aan uv-straling en de zonnebank. Gebruik een zonbescherming met minimaal SPF 30, die bescherming biedt tegen UV A, UV B, HEV en IR. In onze Skin Shop vindt u hiervoor een aantal fijne producten.
  • Pulk niet aan de huid! Om hyperpigmentatie te voorkomen naar aanleiding van een trauma moet je korstjes en pukkels met rust laten, zodat de huid zijn natuurlijke genezingsproces zo efficiënt mogelijk kan doen.
  • Gebruik cosmetica en verzorgingsproducten met hoogwaardige, zuivere ingrediënten. Gebruik wanneer je de zon in gaat geen geparfumeerde huidverzorgingsproducten.

Pigmentvlekken behandelen

Bij Schoonheidssalon Patricia hebben we een aantal effectieve depigmentatie behandelprotocollen, verschillend in diepte en intensiteit.

Depigmentatie Facials