(Hyper)pigmentatie

Een revolutionaire aanpak met mooi resultaat!

Pigmentatie

Pigmentvlekken, zoals ouderdomsvlekken, verschijnen vaak op het gezicht, de handen en andere lichaamsdelen. Daardoor zijn ze lastig te verbergen en dit kan erg vervelend zijn. Schoonheidssalon Patricia pakt deze problemen aan met een speciale chemische peeling.

We spreken van hyperpigmentatie op het moment dat een gedeelte van de huid donkerder lijkt dan andere gebieden. Het treedt op wanneer de huid plaatselijk meer melanine produceert. Vormen van hyperpigmentatie zijn ouderdomsvlekken, melasma en pigment naar aanleiding van trauma aan de huid (pigmentvlekken).  Het treedt op wanneer de huid plaatselijk meer melanine produceert, dit geeft het de donkere kleur.

Hyperpigmentatie komt vaak voor en treedt op bij alle huidtypes. Sommige vormen van hyperpigmentatie - inclusief melasma en vlekken door zonneschade - komen vaker voor in gebieden die blootgesteld worden aan zonlicht, denk hierbij aan het gezicht, de armen en de benen. Een ander type hyperpigmentatie komt voor naar aanleiding van een trauma op de huid zoals snijwonden, verbranding of acné. Dit kan optreden over het gehele lichaam. Ook zwangerschap, pilgebruik en de menopauze kunnen leiden tot hyperpigmentatie.

Wat kun je doen om hyperpigmentatie te voorkomen?

Voorkomen is beter dan genezen. 

  • Vermijd blootstelling aan uv-straling en de zonnebank. Gebruik een zonbescherming met minimaal SPF 30, die bescherming biedt tegen UV A, UV B, HEV en IR. In onze Skin Shop vindt u hiervoor een aantal fijne producten.
  • Pulk niet aan de huid! Om hyperpigmentatie te voorkomen naar aanleiding van een trauma moet je korstjes en pukkels met rust laten, zodat de huid zijn natuurlijke genezingsproces zo efficiënt mogelijk kan doen.
  • Gebruik cosmetica en verzorgingsproducten met hoogwaardige, zuivere ingrediënten. Gebruik wanneer je de zon in gaat geen geparfumeerde huidverzorgingsproducten.

Pigmentvlekken behandelen

Bij Schoonheidssalon Patricia hebben we een aantal effectieve behandelprotocollen, verschillend in diepte en intensiteit.

  • Gespecialiseerde thuisproducten om hyperpigmentatie en lichte pigmentatie aan te pakken.
  • Speciale chemische peeling voor hyperpigmentatie, in combinatie met thuisproducten.
  • Professionele Cosmelan behandeling, in combinatie met thuisproducten.

Depigmentatie treatments

JULIETTE ARMAND - Ameson Mesotech Microneedling Treatment

Microneedling is een behandeling waarbij de huid met zeer fijne, van chirurgisch metaal vervaardigde naaldjes wordt geperforeerd.  Door middel van een micropen of - rollertje wordt op een uiterst zachte, gecontroleerde en doelgerichte wijze de huid aangezet tot het vormen van collageen en elastine.

Vanaf 80.00 €

MESOESTETIC - Genesis Radiofrequence therapy

ENIG IN DE STREEK! Rimpels? Donkere kringen? Gevoelige huid? Striae? Cellulite? Gelokaliseerd vet? Genesis Radiofrequence Therapy heet u welkom in een nieuw tijdperk van prachtige resultaten met onwaarschijnlijke en veelzijdige mogelijkheden!

Vanaf 90.00 €

MESOESTETIC - Mesopeel

Met een chemische peeling verwijderen we dode huidcellen en stimuleren we intensief de celvernieuwing. Hierdoor verbetert de opname van de actieve werkstoffen enorm en straalt de huid weer fris en gezond. Met de specifieke peelingen werken we dieper op bepaalde huidindicaties zoals pigmentatie, acné, grove huidstructuur, fijne lijntjes en rimpels. 

Vanaf 90.00 €