Gerstekorrels of Milia


Gerstekorreltjes (of Milia) zijn kleine, witte korreltjes onder de huid. Een huidaandoening, waarbij kliertjes simpelweg verstopt zitten. Hoewel volstrekt onschuldig, vaak minuscuul en pijnloos, maakt het je huid er helaas niet egaler op en kan het een cosmetisch storende huidaandoening zijn, vooral als er veel aanwezig zijn.


Hoe krijg je gerstekorrels? Hoe worden gerstekorreltjes veroorzaakt?

Milia kan bij iedereen voorkomen. Leeftijd of huidtype spelen helemaal geen rol. Wel komen ze vaker voor bij mensen met een chronisch zonbeschadigde huid. De zon zorgt dus niet alleen voor vroegtijdige huidveroudering maar speelt ook een rol bij gerstekorreltjes! (goed insmeren blijft de boodschap!)

Hoewel het nog niet algemeen bewezen is, blijk je gerstekorrels ook te kunnen overerven, net zoals Rosacea. MIlia zie je ook vaak in combinatie met Rosacea of roos.

U kunt gerstekorreltjes ook krijgen van bv brandnetel, of na een brandwonde, of bij langdurige inname van steroïde cremes.

In tegenstelling tot talg (die akne en puistjes veroorzaakt), ontstaan gerstekorreltjes door keratine (een proteïne die je bv. ook in uw nagels vindt). Het zijn eerder witte bolletjes onder uw huid, veroorzaakt door met keratine verstopte kliertjes.


Gaan we die gerstekorreltjes dan zelf uitknijpen?

Als je gerstekorreltjes niet laat behandelen, kunnen ze makkelijk jarenlang blijven. De drang is soms groot om daar zelf iets aan te doen door ze te willen uitknijpen. Maar gerstekorrels kan je niet uitknijpen, in tegenstelling tot acne zal er niks uitkomen. 

Gerstekorrels kunnen zich zonder aanwijsbare reden nog verder ontwikkelen. Het is daarom aangeraden om milia door een huidexpert te laten verwijderen, en zo je huid niet verder te beschadigen.


MILIA - GERSTEKORRELS verwijderen

Hoewel volstrekt onschuldig, vaak minuscuul en pijnloos, maken gerstekorreltjes of milia je huid er helaas niet egaler op en kan het een cosmetisch storende huidaandoening zijn, vooral als er veel aanwezig zijn . 

95,00 €