Hoe geraak ik van mijn cellulite af?

22-03-2023

Wat is Cellulite of sinaasappelhuid?

Sinaasappelhuid is een veelvoorkomend verschijnsel bij vrouwen van alle leeftijden en wordt ook wel cellulite genoemd. Het is een aandoening waarbij de huid er hobbelig en ongelijkmatig uitziet, vergelijkbaar met de textuur van een sinaasappelschil. Hoewel het volledig onschadelijk is, kan het nog steeds als vervelend worden ervaren, omdat het een cosmetisch probleem is. Veel vrouwen willen graag van hun sinaasappelhuid af, omdat het hun uiterlijk beïnvloedt. 


Is het nu Cellulite of Cellulitis?

Er is een verschil tussen cellulite en cellulitis dat belangrijk is om te begrijpen. Veel mensen gebruiken de term cellulitis ten onrechte om sinaasappelhuid of cellulite te beschrijven, maar dit is niet helemaal correct. Cellulite is een onschadelijke huidaandoening die wordt gekenmerkt door kuiltjes in de huid, terwijl cellulitis een ontstekingsaandoening is die wordt veroorzaakt door bacteriën in het lichaam.

Symptomen van cellulitis zijn onder meer zwelling, gevoeligheid en roodheid van de huid. Het is belangrijk om het verschil tussen deze twee termen te kennen, omdat cellulitis medische behandeling vereist, terwijl cellulite of sinaasappelhuid onschadelijk is en alleen een cosmetisch probleem vormt.


De oorzaken van Cellulite, niet enkel erfelijk..

Sinaasappelhuid ontstaat meestal op delen van het lichaam waar zich meer vet bevindt. Dit komt doordat kleine vetbolletjes in het onderhuidse weefsel zich ophopen als gevolg van kleine holtes in het bindweefsel van de huid. Dit resulteert in kleine kuiltjes in de huid die lijken op de schil van een sinaasappel.

Hoewel er geen definitieve reden bekend is waarom iemand sinaasappelhuid krijgt, weten we dat de vetlaag onder de huid de belangrijkste oorzaak is. Het bindweefsel tussen de huid en spieren wordt stijver naarmate we ouder worden, waardoor de huid oneffen wordt.

Factoren zoals een hoge inname van vet voedsel, genetica en leeftijd spelen allemaal een rol bij het ontstaan van sinaasappelhuid. Een ongezonde levensstijl kan het uiterlijk van de huid verergeren omdat vet druk uitoefent op de huid en bindweefsel. Als sinaasappelhuid in de familie voorkomt, is de kans groter dat je het zelf ook krijgt. Bovendien wordt sinaasappelhuid vaak duidelijker naarmate we ouder worden omdat onze huid elasticiteit verliest en dunner wordt.


Moet ik mij zorgen maken om mijn Cellulite?

Sinaasappelhuid is een veelvoorkomende en onschadelijke aandoening die typisch is voor vrouwen, hoewel het ook mannen kan treffen. Het komt vaak voor omdat vrouwen van nature een hoger vetpercentage hebben dan mannen, en hun vetverdeling anders is.

Het is heel normaal om sinaasappelhuid te hebben, ongeacht je leeftijd en lichaamstype. In feite hebben 80 tot 90% van alle vrouwen last van sinaasappelhuid, dus het is niets om je zorgen over te maken. Het is belangrijk om te onthouden dat het een cosmetisch probleem is en geen gevolgen heeft voor je gezondheid.


Waar kan je Cellulite op uw lichaam terugvinden?

Sinaasappelhuid wordt meestal gezien op delen van het lichaam waar meer vet aanwezig is. Bij vrouwen wordt dit vaak waargenomen op de dijen, billen, heupen en buik vanwege de overvloedige vetophoping op deze gebieden. Het is echter belangrijk om op te merken dat de locatie van sinaasappelhuid kan variëren van persoon tot persoon en dat het zich in principe over het hele lichaam kan voordoen. 


Hoe geraken we nu best van die Cellulite af?!

Anti-cellulite system van Juliette Armand
Anti-cellulite system van Juliette Armand

Tegenwoordig bestaan er gelukkig enkele efficiënte behandelingen voor sinaasappelhuid, maar er zijn ook enkele tips die kunnen helpen om cellulite te voorkomen en te verminderen.

Een gezonde voeding met veel groenten en fruit en het vermijden van vet voedsel, alcohol, sigaretten, koffie en suikerhoudende dranken kan bijvoorbeeld cellulite verminderen. Ook lichaamsbeweging, vooral krachttraining, kan helpen om spiermassa op te bouwen en de vetlaag te verminderen, terwijl het de bloedcirculatie verbetert. 

Het stimuleren van de bloedcirculatie kan ook door middel van een goede huidverzorging, zoals het gebruik van specifiek op cellulite gerichte crèmes (kijk even in onze webshop) , kan ook helpen om de huid strakker en minder hobbelig te maken. 


Er bestaan verschillende types cellulite, welk type heb ik?

Type 0: Er is geen cellulite zichtbaar. Wanneer u ligt of staat is de huid egaal. Wanneer u in de huid knijpt door deze tussen duim en wijsvinger te nemen ontstaan er dikke plooien.
Type 1 Cellulite : Lichte cellulite: Er is geen cellulite zichtbaar. Wanneer u in de huid knijpt door deze tussen duim en wijsvinger te nemen, ontstaan er overeenkomsten met de schil van een sinaasappel.
Type 2 Cellulite : Middelmatige cellulite: Er is liggend geen cellulite zichtbaar. Wanneer u opstaat, ziet de huid er niet meer glad en egaal uit maar ontstaan er oneffenheden. Bij langdurig staan, voelen de benen vermoeid aan.
Type 3 Cellulite :Sterke cellulite: Er is zowel liggend als staand cellulite zichtbaar. De huid in het gebied met de cellulite voelt vaak koud aan en kan bij stoten soms pijnlijk aanvoelen. Langdurig staan zorgt ervoor dat de benen erg zwaar aanvoelen, vooral aan het einde van de dag.
Type 4 Cellulite : Zware cellulite: Duidelijke aanwezigheid van cellulite of sinaasappelhuid, die ook goed voelbaar is door de harde hobbels. Ook zijn er bij deze vorm striemen aanwezig. Zware cellulite kan dan ook enkel door een therapie bestreden worden die alle aspecten behandelt.   


Efficiënte behandelingen tegen cellulite bij Schoonheidssalon Patricia

Cellulite DRAINING & REDUCE | Philip Martin's
Cellulite DRAINING & REDUCE | Philip Martin's

Schoonheidssalon Patricia heeft 3 krachtige behandelingstechnieken in huis, namelijk Philip Martin's DRAINING (voor Cellulite type 1 en 2) en Philip Martin's REDUCE (voor cellulite type 3 en 4). Beide behandelingen worden sterk ondersteund door ozontherapie. Daarnaast hebben we nog één van onze beste huidverzorgingen mbt bodycontouring : GENESIS BODY - Cellulite RF therapie van Mesoestetic.

GENESIS BODY anti-cellulite | Mesoestetic
GENESIS BODY anti-cellulite | Mesoestetic

Deze behandelingen helpen aantoonbaar bij het verminderen van cellulitis en zullen zo het uiterlijk van uw sinaasappelhuid zichtbaar verbeteren!

Bovendien zijn deze behandelingen volledig pijnloos en voelt de massage van de huid juist erg prettig aan. Ze zijn effectief en veilig, waardoor ze de perfecte manier zijn om cellulite vaarwel te zeggen!


Onze anti-cellulite behandelingen

CELLULITIS - SINAASAPPELHUID | Genesis Body RF - Mesoesetic

Cellulitis (of sinaasappelhuid)...Het maakt niet uit welke maat, vorm, leeftijd of etniciteit je hebt. Als je een vrouw bent, is de kans groot dat je met cellulitis geconfronteerd wordt!  Om Cellulitishuid efficiënt aan te pakken, is er nu de Genesis Body RF therapy die voor zichtbare verbetering zorgt! Een niet-invasieve oplossing tegen Cellulitis.

140,00 €