COUPEROSE/ROSACEA | Ozontherapie (5 sessies)

Ozontherapie desinfecteert en kalmeert de rode ontstekingen op uw haarvaten zonder de huideigen beschermlaag aan te tasten. Reeds na één Rosacea behandeling resulteert dit in een minder gevoelige huid én 20% vermindering van de roodheid en ontstoken haarvaten. 

Deze behandeling is meest doeltreffend in een kuur van 5 sessies van 40 minuten/week. Nadien evalueren we en wordt de frequentie van behandelen verminderd.

350,00 €

Rosacea is een veel voorkomende huidkwaal in het gelaat. Deze ontstaat meestal tussen 15 en 30 jaar, met een piek tussen 40 en 60 jaar, en komt vaker voor bij vrouwen dan bij mannen. 


Rosacea zie je voornamelijk aan huidaandoeningen in het gezicht, zoals 

 • blozen (wegtrekkende roodheid)
 • blijvende roodheid
 • uitgezette bloedvaatjes
 • rode bultjes
 • puistjes.

Rosacea begint meestal met wat roodheid en uitgezette bloedvaatjes en later ook bultjes en puistjes. Ook oogklachten komen bij Rosacea regelmatig voor, zoals een ontsteking van de oogleden (blepharitis), het hoornvlies (conjunctivitis) en het bindvlies (keratoconjunctivitis). Dit merk je aan uw droge ogen, een branderig gevoel, tranende ogen, of het gevoel alsof er zandkorrels in uw ogen zitten.

Soms ontstaan zwellingen van de huid, in de vorm van vocht in de huid (oedeem) dat zacht aanvoelt en dan weer vanzelf verdwijnt, of in de vorm van bindweefsel dat harder aanvoelt en niet vanzelf verdwijnt.


De oorzaak van rosacea is helaas niet gekend, maar bepaalde factoren kunnen de aandoening wel verergeren of verbeteren

Uitlokkende factoren van Rosacea

 • Verwonding van de huid
 • Bepaalde medicatie:
 • Stress:
 • (Keel)infectie:
 • Alcoholmisbruik, roken en overmatig gewicht:

Gunstige factoren van Rosacea

 • Zonlicht

  De meeste mensen met Rosacea melden dat zonlicht op de huid de klachten doet verbeteren. Dit gegeven vormt dan ook de basis van sommige behandelingen met zonlicht, zoals PUVA en UVB behandelingen. 1 op 20 mensen melden echter dat de klachten juist verergeren door zonlicht.

 • Warm weer:

  Net zoals veel mensen met Rosacea aangeven dat de klachten verergeren met koud weer, zeggen velen dat de klachten verbeteren bij warm weer.

 • Rust:

  Stress heeft een belangrijke negatieve invloed op rosaceaklachten. Daarom dat rust en ontspanning vaak een positief effect hebben op Rosacea symptomen.

 • Huidverzorging:

  Rosacea is helaas een chronische huidaandoening, waarbij bepaalde gelaatsbehandelingen de klachten bij Rosacea wel goed kunnen onderdrukken, maar de aandoening zelf niet kan genezen. Meestal nemen de klachten weer toe na het staken van een Rosaceabehandeling. 


ROSACEA Ozontherapie

Heel specifiek voor mensen met Rosacea, kunnen we dankzij onze ozontherapie de klachten en zichtbare huidaandoening sterk gaan verminderen, zelfs tot reeds 20% vermindering van roodheid en ontstoken haarvaten na een eerste sessie!

Schoonheidssalon Patricia adviseert deze Rosacea behandelingen enkel in kuurvorm, vermits één enkele behandeling niet voldoende is om een eerste duurzaam resultaat te bekomen. 

Een eerste fase bestaat uit een kuur van 5 wekelijkse sessies, waarna een evaluatie gebeurt en daarna de frequentie van behandelen kan aangepast worden naar bv. eens om de 3 weken, om het behoud van het bekomen resultaat niet te verliezen.

In tegenstelling tot een PUVA behandeling (met schadelijke UVA lichtstralen) is een Rosacea ozonbehandeling een volkomen gezonde, pijnloze, aangename behandeling die uw huid, de rode ontstekingen en de haarvaten sterk kalmeert en desinfecteert zonder daarbij de beschermlaag van uw huid aan te tasten. Bij PUVA wordt je nl. eerst overgevoelig gemaakt voor UVA straling en daarna in een lichtcabine blootgesteld aan schadelijke UVA- stralen. Het helpt uw klachten te minderen, maar helpt het ook uw gezondheid?!

Resultaat na slechs 1 Ozon Thermophoresis sessie!
Resultaat na slechs 1 Ozon Thermophoresis sessie!