Over de allernieuwste technologiën, werkstoffen en ingredienten..

Juliette Armand behoort vandaag tot het topsegment van de cosmedische wereld!

Juliette Armand slaagt erin om de meest geavanceerde, high-end behandeltherapieën aan te bieden die een effectief alternatief vormen voor cosmetische chirurgie. De therapiën zijn dermate ontwikkeld en samengesteld en ondergaan continu verbeteringstrajecten dmv de meest revolutionaire technologiën zodat de huidige behandelingen en daarop afgestemde producten werkelijk een gedegen concurrent vormt voor plastische chirurgie! 

Hieronder vindt U alvast een beknopte uitleg over de allernieuwste innovaties binnen de cosmedische wereld!

BIOFERMENTATIE

Juliette Armand is erin geslaagd om via een natuurlijk proces, haar gamma serums revolutionair te verbeteren. Door de moleculaire structuur van aminozuren en antioxidanten aan te passen en nog te verkleinen, en in combinatie met cosmetische drones, kunnen de actieve ingrediënten nu nog sneller en veel preciezer door de huid worden geabsorbeerd! (vb: vitamine D3, bioplacenta, ceramide, B9, Peonia)


COSMETISCHE DRONES

Veel gekende huidverzorgingsmerken boosten vandaag hun producten met hoge concentraties ingrediënten zoals retinol en vitamine C, om de actieve werkstoffen dieper in het huidweefsel te brengen. Actieve werkstoffen zijn echter pas efficiënt wanneer deze precies in de juiste huidlagen worden aangebracht. Om de efficiëntie sterk te verhogen, dienen de werkstoffen in de correcte laag aangebracht te worden en enkel daar oplosbaar te worden. Door enkel hoge concentraties aan te brengen, zal een groot deel niet opgenomen worden en helaas gewoon op het oppervlak van de huid blijven liggen.

Cosmetische drones daarintegen zijn een revolutionaire technologie die reeds zo ver gevorderd is dat activatie van werkstoffen heel specifiek gelinkt kan worden aan zeer exacte cellen. De receptie van de correcte werkstoffen vindt zelfs plaats IN de daartoe bestemde cellen! U begrijpt het goed, d.m.v. synthetische peptides worden actieve werkstoffen gelinkt aan specifieke eiwitten. Peptides zijn moleculen en dienen als bouwsteen voor eiwitten. Ze komen van nature voor in ons lichaam. Denk maar aan componenten van huid en haar die uit eiwitten bestaan. Eiwitten worden in de huid afgebroken door enzymen. Die enzymen reguleren de activiteit van hormonen, (de-)activeren het immuunsysteem (de-), zorgen voor communicatie tussen cellen en spelen ook een rol in het helen van wondjes. Enzymen zijn dus een soort 'boodschappers' voor de huidcellen! 

Nu wordt het pas echt interessant!

De huid heeft een communicatieysteem waardoor de huid bv. weet wanneer er nieuw collageen moet aangemaakt worden. Collageen heeft een natuurlijke levensduur en wordt uiteindelijk afgebroken. Daardoor komen eiwitfragmenten vrij (peptiden). Bepaalde huidcellen hebben specifieke receptoren, speciaal voor deze peptiden. De peptiden zetten zo deze huidcellen aan om nieuw collageen te produceren om zo het collageen in de huid op peil te houden. 

Echter, als we ouder worden, wordt dat systeem minder efficiënt en worden de huidcellen minder gestimuleerd om collageen aanmaken. Door nu synthetische peptiden aan de huid toe te voegen, krijgen de cellen weer nieuwe en meer impulsen om nieuw collageen te produceren, wat uiteindelijk zorgt voor een stevigere en vollere huid!

Door nu peptiden te gebruiken die speciaal ontworpen zijn om bepaalde functies in de huid te imiteren, treden we binnen in een nieuwe wereld van huidverjonging en - verbetering!

Het gebruik van peptiden zorgt er voor dat er minder hoge concentraties nodig zijn, die mogelijk voor irritatie kunnen zorgen als ze op de huid blijven liggen, en er toch veel beter resultaat optreedt!

Juliette Armand ontwikkelde enkele peptiden, elk met een specifiek doel, en verwerkte deze in haar producten (zie ook hieronder bij 'Effectox peptidencomplex')

U vindt ze terug in de Juliette Armand Skinboosters Thavma Hydra Lifting Cream en de Chronos Hydra Correct Cream!Hyaluronzuur - Schoonheidssalon Patricia
Hyaluronzuur - Schoonheidssalon Patricia

HYALURON ZUUR of HYALURONIC ACID


Een uitermate belangrijk ingrediënt die in heel wat beauty producten voorkomt!
Er bestaan heel wat verschillende soorten hyaluronic acid, en de verschillende vormen werken trouwens elk op een ander niveau van de opperhuid en hebben ook telkens een andere functie.
In goedkopere producten komen de laagste concentraties voor.

De soorten hyaluronzuur die in de Juliette Armand producten gebruikt worden:

 1. HMW (High Moleculair Weight), beschermt de hydrolipidelaag en zorgt voor een verstevigend en liftend huidgevoel
 2. MMW (Medium Moleculair Weight), heeft een langdurige, hydraterende werking en stimuleert om actieve werkstoffen dieper in de huid te brengen
 3. LMW (Low Moleculair Weight), zorgt voor een directe hydratatie en vormt een sterke drager van actieve werkstoffen
 4. ELMW (Extra Low Moleculair Weight), zorgt voor een minder directe maar wel diepe hydratatie en vormt ook een sterke dragen van actieve werkstoffen
 5. XSMW (Extra Small Moleculair Weight), herstelt en activeert de fibroblast activiteit en het epidermale volume -> sterk anti-aging effect
Bij onderstaande hoogkwalitatieve Juliette Armand gelaatsverzorgingen, wordt dit ingrediënt luxueus gebruikt! De verzorgingen staan gesorteerd in de mate van het gebruikte hyaluronzuur.


 1. Hyaluronic acid verzorgingen (Hyal 1%, 2% en 3.5%) zorgen ervoor dat de eerste laag van de huid wordt opgespannen. Dit is een eerder eenvoudige, oppervlakkige behandeling
 2. De Lifting Fort behandeling uit het Elements gamma zorgt voor een intensere hydatatie en de kleinere moleculen bereiken de diepere lagen van de hoofdhuid

 3. De Chronos behandeling uit het spectaculaire SKINBOOSTER gamma bevat alle 5 de hierboven opgesomde soorten hyaluronzuur! Hierdoor worden alle lagen van de huid op een specifieke manier behandeld. Deze behandeling pakt de huidveroudering en rimpels zeer doeltreffend aan, ZONDER fillers of injectables te gebruiken!

De Chronosbehandeling komt zelfs met een speciaal daarop afgestemde crème, serum en gel voor thuisgebruik om het positieve resultaat op permanente basis te versterken!

Effectox peptidecomplex
Effectox peptidecomplex

EFFECTOX PEPTIDENCOMPLEX

 • Kleine proteïne moleculen die bestaan uit een keten van aminozuren
 • Deze hebben het vermogen om het lichaamseigen collageen productiemechanisme na te bootsen

 • In de cosmeceutical huidverzorging bestaan er verschillende types peptides:

 1. Signaalpeptiden. Deze sporen de fibroblasten aan om de collageenproductie te verhogen en remmen tegelijkertijd de afbraak van bestaand collageen af
 2. Neurotransmitters. Deze peptiden zwakken de spiercontracties af (botox-like) Bij Botox worden diezelfde spiercontracties zelfs volledig stilgelegd, wat zorgt voor een minder natuurlijke uitstraling.

 3. Dragerpeptiden. Deze helpen bij wondheling en enzymatische processen.

Het Effectox peptidencomplex bestaat uit 5 mirakelcomponenten:

 1. Argireline (Acetyl hexapeptide - AH3). Een zéér belangrijke botox-like werkstof die de vorming van adrenaline en noradrenaline afremt en leidt tot rimpelreductie. Een veilige formule zonder bijwerkingen en met wetenschappelijk bewezen resultaten door onafhankelijke klinische studies. (wordt enkel in THAVMA behandeling gebruikt)
 2. Leuphasyl (aminozuur 5 peptides). Samen met Argireline wordt een synergetisch effect bekomen. Spier samentrekkingen worden ontspannen door de gevoeligheid van de zenuwuiteinden te verlagen, waardoor de zenuwen minder signalen afgeven aan de gezichtsspieren en deze dus minder vaak en minder krachtig gaan samentrekken. Leuphasyl is een lichaamseigen stof en dus veilig.

 3. Ameliox. Een natuurlijk peptide en liposomen complex met botox-achtige werking. Deze vertraagt de glycatie (harder en stijver worden van huidweefsel), geeft bescherming tegen vrije radicalen (schadelijke buitenstoffen), beschermt de collageenstructuur en versterkt de werking van argireline.

 4. Trimoist (hydrocomplex). Deze component hydrateert en verzacht de huid, verhoogt de elasticiteit en houdt transepidermaal vochtverlies tegen. Ze zorgt als het ware voor een natuurlijk beschermend filmlaagje.

 5. Pentacare NA. Deze verzacht fijne rimpels en lijntjes en verstevigt de huid.