Microneedling | Vampire Facial (Facelift)

De verschillen op een rijtje...


Er bestaan veel misverstanden over Microneedling. Veelal wordt microneedling onterecht aanzien als een Vampire Facelift of Vampire Facial. Hieronder willen we deze misverstanden even de wereld uit helpen! 

Microneedling by Juliette Armand - Schoonheidssalon Patricia
Microneedling by Juliette Armand - Schoonheidssalon Patricia

MICRONEEDLING


Bij Microneedling komt er geen bloed aan te pas, maar wordt gebruik gemaakt van een dermapen met zeer fijne, uit chirurgisch materiaal vervaardigde, naaldjes de zeer dicht op elkaar zitten, zodat de pen heel precies gebruikt kan worden. Deze vibreren op hoog tempo in de huid.

Door de naaldjes raken de werkstoffen dieper in de huid waardoor het effect veel groter is dan bij een normale gelaatsverzorging. Dankzij microneedling neemt de huid 70% van de voedende serums op.

Bovendien beschouwt het lichaam de microperforaties in de huid als een huidbeschadiging en treedt daardoor een natuurlijk herstelmechanisme in werking die zorgt voor aanmaak van nieuw collageen en elastine. De huid wordt van binnenuit door regeneratie hersteld en opgevuld.

Door daarbij ook gebruik te maken van specifiek, doelgerichte werkstoffen (serums) kan zo voor elk huidtype (couperose, pigmentatie, gevoelige huid, acné,..) een zeer doelgericht traject gevolgd worden.

Na de bijna pijnloze behandeling kan de huid roodheid vertonen en gevoeliger aanvoelen. De eerste 24 uur verdwijnt dit vrijwel volledig, maar daarna stoot uw huid nog enkele dagen dode huidcellen af. Het blijft zeer belangrijk om uw huid voldoende te hydrateren.

Het resultaat merkt u al na 3 dagen! Medische studies tonen aan dat één microneedling behandeling de collageen - en elastineproductie met 100% verhoogt.

 • Algemene huidverjonging
 • rimpels verminderen sterk of verdwijnen volledig

 • De huid verstrakt aanzienlijk

 • Pigmentvlekken vervagen

 • Littekens worden minder zichtbaar

 • Grauwe of rokershuid worden opgefrist

 • Grove poriën verkleinen zichtbaar

 • Sterke verbetering van acné litttekens

Bij Schoonheidssalon Patricia in Haaltert kost één behandeling 120 EUR inclusief BTW, afhankelijk van de gekozen behandeling en serum.

Vampire Facial Kim Kardashian
Vampire Facial Kim Kardashian

VAMPIRE FACIAL (FACELIFT)


Veel bekende mensen hebben reeds een vampire facial ondergaan. Het meest bekende gezicht die zich liet behandelen is Kim Kardashian.

Bij een Vampire Facial neemt een arts van tevoren een aantal buisjes bloed af. Door het centrifugeren wordt er plaatjes-rijk plasma (PRP) verkregen door afscheiding van de overige bloedcellen. Dit kan dan voor diverse behandelingen gebruikt worden:

 • PRP voor een facial of facelift (als filler)
 • PRP bij mesotherapie (minder ingrijpend dan facial)
 • PRP tegen een verminderende haargroei

PRP heeft geen opvullende werking zoals een hyaluronzuur, waardoor het doel van een vampire facial vooral gericht is op de extra stimulatie van collageen in de huid, en deze dus aan stevigheid wint en jonger zal lijken. Voor een rimpel vullende behandeling is microneedling met een hyaluronzuur serum echter veel doeltreffender. 

Een facial of facelift wordt meestal onder plaatselijke verdoving uitgevoerd en duurt 30-60 minuten, afhankelijk van de grootte van het te behandelen gebied.

Het resultaat is pas na 4 tot 8 weken best zichtbaar. Een optimaal resultaat verkrijg je met een serie van 3 behandelingen, die de huid actief aan het werk zetten waardoor het resultaat dan ongeveer een jaar zichtbaar zal blijven. Daarna volstaat bijhouden met één behandeling per jaar. Als je snel resultaat wenst, is een PRP behandeling dus niet geschikt.

Deze behandeling werkt het best bij een doffe of vermoeide huid die wat verslapt en droog is. Soms worden ook de lippen mee behandeld. 

Kostprijs voor één behandeling begint vanaf 250 EUR inclusief BTW, afhankelijk van de gekozen behandeling.

Schoonheidssalon Patricia voert deze behandeling niet uit.