Vakantie naar de zon?!     Vergeet uw checklist niet!

25-05-2019

Nog even voor velen een drukke (examen)periode, maar binnenkort vertrek je wellicht richting de zon voor een deugddoende vakantie?! Dan helpt deze blog u alvast met een praktische checklist. Inpakken en vertrekken maar!

Uiteraard hebben we allen zo graag dat mooi bronzige kleurtje op ons gelaat, en liefst willen we dat ook zo lang mogelijk vasthouden. Het doet ons bij thuiskomst nog lekker herinneren aan die mooie reis. Maar zonder voorzorgen de zon tegemoet is helemaal niet verstandig.. 

VOORBEREIDING

De beste voorbereiding krijg je door even langs te komen voor een aangepaste gelaatsverzorging. Heb je geen tijd of doe je dit liever niet, dan gebruik je best thuis al een peeling die aangepast is aan je huidtype. Zo verwijder je de dode huidcellen, wat je op vakantie veel sneller en met een egale teint zal doen bruinen. Zorg er zeker voor dat uw huid meer dan voldoende gehydrateerd is. Dit kan door in de weken voor de reis ook af en toe eens een maskertje op te leggen. Zalig toch om met een gelaat in topconditie te vertrekken!

DE VALIES

Steeds een lastige opdracht, maar laat mij alvast wat helpen! Wat nemen we best mee? Hieronder vind je het lijstje dat ik steeds gebruik om perfect voorbereid op reis te kunnen vertrekken!

LICHAAMSVERZORGING

Een dagelijkse milde peeling onder de douche doet wonderen! Gebruik een heerlijke scrub die alle dode huidcellen doet verdwijnen. Wat een opkikker bij warmer weer! Als douchegel gebruik je best een frisse gel die de huid zeker niet uitdroogt. 

Mijn favoriet op reis: De Bamboo Coconut exfoliating douchegel uit het Elements gamma van Juliette Armand. Dit is een zeer praktische 2 in 1 douchegel én peeling met zachte werkstoffen die de huid niet irriteren. Ze mag op het volledige lichaam aangebracht worden en ruikt héérlijk fris!

Als bescherming tegen de zon gebruik ik steeds de SPF30 Body fluid. Een spray voor het lichaam met een delicate textuur die snel door de huid wordt opgenomen. Deze biedt naast bescherming ook hydratatie en verkoeling en bevordert een egale bruining van de huid. Geschikt voor alle huidtypes én ook voor kinderen!

Na de zon laten we onze huid intensief herstellen met de After Sun Hydra calming cream. Een zeer lekker ruikende en weldadige crème die de huid volledig kalmeert!

GELAATSVERZORGING

Uiteraard mag een reiniger en peeling nooit ontbreken! Het helpt uw gelaat klaar te maken om de werkstoffen uit uw serum en dagcrème beter op te nemen!

De reiniger gebruik ik altijd dagelijks, en op reis gebruik ik de peeling ook dagelijks onder de douche. 

Mijn favoriete reiniger op reis is de Cacao Exfoliating Cream peeling van Juliette Armand. Een gelaatscrème die tevens zacht peelt met cacao- en amandelkorrels, ideaal voor een droge en gevoelige huid. Ze geeft me een glad en helder effect en bovendien zorgt de aangename chocolade-geur voor een instant feel-good gevoel!

Als dagcrème gebruik je best een lichte dagcrème en/of serum die zeer sterk hydrateert. Het zorgt voor een comfortabel gevoel en je kan er perfect de zonnebeschermingscrème mee combineren.

Mijn favoriete dag/nachtcrème op reis is de Multi Hydrating Cream van Juliette Armand. Dit is zowel een dag - als nachtverzorging en garandeert een diepe hydratatie. Ze is voor elk huidtype geschikt én biedt een uitstekende prijs-kwaliteit! Een echt top-product en zeer makkelijk voor op reis want die breng ik dan zowel 's morgens als 's avonds aan!

Juliette Armand biedt een tweevoudige bescherming tegen de zon. Met de Pre Sun Hydra protecting Gel verbeter ik mijn natuurlijke beschermingsmechanisme. Ik gebruik die steeds om mijn gelaat te hydrateren voordat ik een zonnecrème aanbreng.

Mijn Favoriete zonnebeschermingscrème op reis is de Face Velvet SPF 50+. Deze is speciaal voor het gezicht ontwikkeld en geeft een maximale bescherming tegen UVA en UVB straling en tegen oxidatieve schade en photo-aging. Een zijdezachte structuur die super fijn aanvoelt op het gezicht en trouwens voor alle huidtypes geschikt is! Deze crème breng ik overdag om de 2 uren aan.

Net zoals het lichaam, heeft ook het gelaat nood aan een kalmerend herstelmoment Daar gebruik ik dezelfde After Sun Hydra Calming cream als voor het lichaam!

WAT KOMT ER IN MIJN VALIES TERECHT:

Bamboo Coconut Exfoliating douchegel (voor lichaam)

Cacao Exfoliating cream peeling (voor gelaat)

SPF 30 Body fluid (voor lichaam)

Pre Sun Hydra Protecting gel en Face Velvet SPF 50+ (voor gelaat)

After Sun Hydra Calming cream (voor lichaam en gelaat)

ELEMENTS - Multi Hydrating Cream (gelaat)


Vertrekkensklaar?

Geniet van een deugddoende en onbezonnen vakantie!