Over zoetwatersponsen...

06-04-2019

Door mijn jarenlange ervaring als schoonheidsspecialiste, weet ik hoe belangrijk het is om elke gelaatsverzorging zelf eerst te ondergaan. Uiteraard wil ik steeds zelf eerst goed weten hoe het aanvoelt en welk resultaat u mag verwachten vooraleer ik u onder handen pak! 

Sien, de uitermate bedreven en gespecialiseerde in-house huidcoach bij Inbesol (exclusief verdeler van Juliette Armand) voerde onlangs een nieuwe professionele behandeling op mijn gezicht uit.

Vandaag neem ik u graag even mee tijdens zo'n ervaring met de nieuwste Juliette Armand Apocalypsis Exfoliation therapy behandeling!

Deze behandeling is in feite een korte peelingkuur die vooral gericht is om zonschade op mijn gezicht aan te pakken: het gaat huidverkleuring tegen en zorgt voor minder grove poriën, minder rimpels en minder oneffenheden in de huid (minder verhoorning). Daarnaast verbetert deze kuur de stevigheid van de huid en wordt een intensieve doorbloeding gestimuleerd. Dat laatste zorgt er voor dat de huid een verhoogde aanmaak krijgt van collageen, elastine, fibronectine en hyaluronzuur.


De skin booster Apocalypsis Exfoliation Therapy treatment maakt gebruik van drie krachtige zoetwatersponsen met een naaldachtige structuur die exfoliëren en aanzetten tot celvernieuwing. De peeling wordt gecombineerd met een fruitzuurpeeling van AHA's met een concentratie van max. 20% en een pH-waarde van 2.5. Dit is de eerste behandeling die ik onderging. Daarna moest ik 5 dagen wachten voor de tweede, verzorgende behandeling van mijn schilferende huid.

Juliette Armand - Peeling met zoetwatersponsen
Juliette Armand - Peeling met zoetwatersponsen

INTENSIEF!

Die 5 dagen zijn wel intensief! Ik mag mijn gezicht niet wassen en niet met water in aanraking komen. Ik mag niet sporten en geen make-up dragen, want dat verstoort het peelingproces. Nee, peelen is niet fijn en ik moet echt doorbijten, maar het resultaat maakt later alles weer goed!!

HEFTIG!

Eerst reinigt Sien mijn huid met de Sensitive Cleansing Gel en behandelt ze na met de Preparation Lotion, waarin al wat huidprikkelend AHA zit. Dan is het tijd om het vermalen mengsel van zoetwatersponsen zachtjes in mijn huid in te masseren! Het duurt niet lang voordat mijn gezicht begint te prikken en daarna zelfs aanvoelt alsof ik in brand sta. Peelen is geen feest, maar zoals het spreekwoord zegt: 'wie mooi wil zijn, moet pijn lijden'

BLUSSEN!

Het masker wordt na een tijdje voorzichtig verwijderd en mijn gelaat wordt gekalmeerd met een warme vochtige doek. Daarna stap 2: de fruitzuurpeeling met AHA's van 20%, die max. 1 minuut op mijn huid blijft. Even heftig, maar het Clarifying Masker met de klei, aloë vera en het Canadian Willow Herb (drievoudige werking: anti oxidant, anti-inflammatoir en antibacteriëel) zal het brandende gevoel sterk verminderen en weer tot rust brengen. Toch moet ik nog eens door de zure appel heen, want het masker verwarmt dit keer de huid, en deze is op dit moment nogal gevoelig!

Tot slot wordt mijn huid bedekt met de Sunfilm SPF 30, wat onmiddellijk ook het enige product is dat ik er de komende dagen mag op smeren!

Sien waarschuwt me na afloop dat ik nog twee dagen lang aan haar zal blijven denken! De peeling zal namelijk nog blijven door werken. En het klopt, het veroorzaakt een prikkelend gevoel zodra ik mijn huid aanraak. Misschien wel te vergelijken met een kwallenbeet? Ook als ik wil slapen is de aanraking met mijn kussensloop nogal vervelend. Maar we houden vol!

Op dag 1 ziet mijn huid er wat rozig uit. Mijn huid voelt zéér droog aan maar ik merk nog geen gekke dingen.

Op dag 2 worden de prikkels minder en ook de lichte roodheid verdwijnt nu. Op mijn kin verschijnen de eerste schilfers en mijn huid wordt al zichtbaar schraler.

Op dag 3 is het schilferproces al volop in gang! Ik hoef mijn huid maar aan te raken of er dwarrelen alweer wat schilfertjes neer. De pijn is echter al volledig verdwenen!

Op dag 4 voelt mijn gezicht als schuurpapier en droog. Toch heb ik blijkbaar een gezonde gloed, want ik krijg de hele dag complimentjes over mijn teint!

Dag 5: Mijn droge huidgevoel ben ik nu helemaal zat! Morgen komt Sien terug voor de tweede (na) behandeling. Ik kijk er enorm naar uit!

Dag 6: Mijn huid ziet er opvallend rustiger uit, terwijl ik Sien zo graag even had willen confronteren met de ellende die ze veroorzaakte (hihi!). Mijn huid voelt nog wel zeer droog aan en ik verheug me dus op crème, crème, crème!

NABEHANDELING

Er wordt een nieuwe huidanalyse uitgevoerd en we zien een sterk verschil, vooral op pigmentvlekjes en ook de poriën blijken verfijnd en de lijntjes zijn zichtbaar minder diep. Leuk, die huidanalyses, want meten is weten! Mijn huid wordt weer gereinigd met de Sensitive Cleansing Gel van Juliette Armand en daarna licht gescrubd met de Cacao Peeling.

NUTELLA

Mmmm! Die peeling ruikt lekker naar Nutella! Ze bevat rasp van de cacaoboom en amandelgranulen. Sien masseert ze zacht in mijn huid en verwijdert daarmee ook direct alle velletjes die er nog los op lagen. Ter kalmering gebruikt ze terug de Clarifying Mask. Het verwarmende effect voelt nu gelukkig niet meer pijnlijk aan op mijn huid, maar eerder zeer weldadig! De doorbloeding wordt nogmaals heerlijk gestimuleerd.

Het DNA-Repair Serum met bifidus-bacteriën en melk proteïnen wordt nu ingezet voor verder huidherstel. 

EINDELIJK CREME!

ja, eindelijk! Na de deugddoende crème wordt nog een beschermende Sunfilm SPF 30 aangebracht.

RESULTAAT

Na deze verzorgende nabehandeling kijk ik naar een fris blozend gezicht! MIjn gelaat heeft een mooie egale teint gekregen. Pigmentvlekjes zijn sterk geminderd! De huid voelt zacht en gevoed aan. Sien legt me uit dat mijn huid met behulp van de Juliette Armandproducten de komende maand er nog steeds beter uit gaat zien!


Deze behandeling was voor mij een boeiende ervaring, met in het begin een ietwat vervelend maar wel dragelijk gevoel. 5 dagen zonder crème voelen lang en droog aan, en haar wassen is niet makkelijk als er geen water op uw gezicht mag komen! Maar uiteindelijk loont deze behandeling echt de moeite, met een merkelijk zichtbaar resultaat! 

Missie dus geslaagd! 

Wens jij ook een opmerkelijk resultaat, en deins je niet terug voor wat vervelende pijn en narigheid? Dan is deze behandeling zeker een aanrader en vanaf nu bij Schoonheidssalon Patricia verkrijgbaar!