Komkommertijd?

20-07-2019

Neen hoor, dit is niet een zoveelste blog over - al dan niet vegetarische -gerechtjes met komkommers, of hoe je deze best in een slaatje verwerkt. (ik eet ze trouwens het liefst puur, in blokjes gesneden en vermengd in een fris slaatje met wat provencaalse kruiden op!)

Komkommers zijn ook voor uw huid eigenlijk groene weldoeners, recht uit de natuur! Ze geven uiteraard een hydraterende boost door het vele vocht dat ze bevatten, maar wist je dat een komkommer ook een weldaad aan vitamines bezit?!

De lange groente bevat voedingsstoffen zoals magnesium, kalium, biotine en vitamine A en B1 die stressverminderend werken, en ze zorgt daarnaast ook voor hydratatie, dikker haar en ze biedt trouwens ook UV-bescherming!

Komkommmersap heeft het vermogen om de huid te laten stralen en zelfs littekens en pigmentvlekken te laten vervagen. 

Zelfs de schil van de komkommer bevat silica, wat geweldig is voor het verstevigen van de verslapte huid. Komkommer bevat ook caffeïnezuur, dit is een antioxidant die bekend staat om zijn antiverouderende eigenschappen wat helpt fijne lijntjes te verminderen. 

Komkommer is trouwens ook superrijk aan vitamine C, wat een natuurlijk herstellend effect heeft op onze huid en geleidelijk je huidteint kan egaliseren!

Als je aan uw komkommer bezig bent om ze in uw slaatje te verwerken, denk dan ook even aan uw gelaat en spaar er een stukje van in de koelkast! Uw gelaat zal er u dankbaar om zijn!

Geen nood voor wie niet graag komkommers eet, het weldadig effect is ook als extract te verkrijgen in de Juliette Armand Cleansing Face Foam reiniger.

Op dagen dat je voelt dat je huid wat extra's kan gebruiken, komt deze reiniger uw dag redden, brengt ze uw energielevel terug op niveau en geeft ze een dof gelaat terug die frisse, gezonde glans!


Of hoe 'komkommertijd' dus ook een positieve invloed kan hebben!