Is uw cosmetica wel vers?!

08-09-2019
geldig tot 09/2023
geldig tot 09/2023

Wanneer je kwalitatieve cosmetica producten aankoopt, dan verwacht je deze minstens voor een langere periode te kunnen gebruiken en wil je er op kunnen betrouwen dat de aangekochte producten vers zijn en de actieve werkstoffen ook nog steeds 'actief' zijn.

Dit blijkt niet altijd zo vanzelfsprekend! Want hoe weet je nu of die serum of crème die je via bol.com of amazon wil kopen, niet ergens al (te) lang op voorraad heeft gelegen in één of ander pakhuis?! 

Mensen maken zich terecht zorgen over het kopen van bederfbare producten op het internet. (Wist u trouwens dat er van kwalitatieve crèmes ook nepversies bestaan?)

De makkelijkste manier om te voorkomen dat je oude of nepproducten bestelt, is uiteraard door ze bij de producent zelf aan te kopen of bij een erkende, gerenommeerde winkel. Kijk ook altijd uit dat je niet met een nepsite te maken hebt. Daar kun je steeds bellen en wordt je persoonlijk geholpen. Zo kan je bij ons steeds bellen om de houdbaarheidsdatum van een voorradig product op te vragen! 

Bij grotere sites zoals amazon, ebay, bol.om of aliexpress wordt het natuurlijk veel moeilijker en zelfs onbegonnen werk om iemand persoonlijk naar de houdbaarheidsdatum te vragen van het exacte product dat u online wil bestellen. De kans is verder groot dat de site uw mail nooit zal beantwoorden.

echt en nep
echt en nep

En zelfs wanneer je toch een antwoord krijgt op uw vragen, dan nog kan uw product tot in de puntjes zijn nagemaakt, tot en met verpakking en productiecodes. De nephorloges onder de cosmetica dus.. Hoe zeker ben je er dan nog van dat je koopt waarvoor je (veelal iets minder) betaalt? 


Ook in de winkels kunnen natuurlijk gewoon producten in het schap liggen die van twijfelachtige kwaliteit zijn. Vooral bij de grote voordeelketens speelt dit risico, vooral wanneer ze met goedkope partijen merkproducten 'stunten'. Net zoals bij uw zonnebescherming, verloopt de actieve werking na een tijd. Het maakt dan geen verschil meer uit als je met of zonder product in de zon vertoeft. 

Worden de producten ook wel correct getransporteerd en bewaard? Stonden ze niet ergens in de blakende zon, of achter een raam? Of ergens in de vrieskou tussen de vrachtwagen en het voorraaddepot? (of werden ze toevallig per drone geleverd?!) Bij ons worden de producten steeds correct behandeld en weet je precies wat je aankoopt en hoe lang de actieve werkstoffen nog precies zullen doen waarvoor je ze hebt aangekocht! Het is echter zeker raadzaam om tijdens zeer warme of zeer koude dagen uw bestelde producten persoonlijk te ontvangen en ze onmiddellijk op een droge en normale temperatuur te bewaren in plaats van op uw deurstoep of op de vensterbank.

Ook hier geldt het motto: als iets te mooi is om waar te zijn, dan is het meestal ook zo. Zie je een high-end cosmeticaproduct opeens voor een prikje aangeboden? Denk dan even aan deze blog. Het product loopt misschien tegen de houdbaarheidsdatum aan of heeft niet de kwaliteit die je eigenlijk zocht. Dan is zelfs dat 'prikje' weggegooid geld!