Hoe gebruik je Retinol op de juiste manier? De do's and don'ts!

12-10-2022

Retinol wordt al vele jaren beschouwd als de gouden standaard voor anti-aging huidverzorging. De meeste dermatologen, schoonheidsspecialisten en schoonheidsexperts zullen het hiermee eens zijn. Waarom? Retinol heeft het voordeel dat het de rimpels vermindert en de productie van collageen stimuleert, terwijl het tegelijkertijd helpt de celvernieuwing te versnellen, verkleuring en acne te verminderen en fijne lijntjes glad te strijken.

Retinol kan een reeks indrukwekkende voordelen aan uw huidverzorgingsroutine toevoegen. Of u nu nieuw bent met retinol of het in het verleden al heeft gebruikt, leren hoe u retinol op de juiste manier toepast, kan gemakkelijker zijn dan u zou denken!


WAT ZIJN DE VOORDELEN VAN HET GEBRUIK VAN RETINOL?

Retinol is vooral gekend om zijn vermogen om alle aspecten van zichtbare veroudering en acne tegelijkertijd aan te pakken. Er kan een verscheidenheid aan verschillende retinoïden worden gebruikt, waaronder adapaleen, retinylpalmitaat, retinoïnezuur en meer. Het is een veel voorkomend in vet oplosbaar vitamine A-derivaat dat van nature ook voorkomt in zoete aardappelen, eieren, wortelen en ander voedsel.

Voor huidverzorging is retinol te vinden in een verscheidenheid aan vrij verkrijgbare verzorgingsproducten. Ook in onze skinshop vind je een categorie met retinol producten . U vindt er een reeks anti-aging serums en crèmes op basis van retinol.


DE MEEST OPVALLENDE VOORDELEN BIJ GEBRUIK VAN RETINOL

 • Het vermindert hyperpigmentatie
 • Het vermindert ouderdomsvlekken en zonnevlekken
 • Vermindering van rimpels en fijne lijntjes
 • Minimaliseren van acne-uitbarstingen
 • Drastische verbetering van het uiterlijk van een huid met een tekort aan collageen
 • Retinol zorgt voor een sterke algemene verbetering van de balans van uw huid en teint

WANNEER MOET IK RETINOL GAAN GEBRUIKEN?

Als anti-verouderingsproduct kan retinol op elke leeftijd aan uw huidverzorgingsroutine worden toegevoegd.

Het lijkt echter de meeste preventieve voordelen te bieden aan personen vanaf twintig jaar. Vanaf deze leeftijd vermindert de collageenproductie en het huidherstelvermogen met 1% per jaar.


HOE VAAK MOET IK RETINOL AANBRENGEN?

Retinol kan dagelijks worden gebruikt. Veel experts raden echter aan om het om de twee tot drie dagen te gebruiken om te beginnen. Wanneer u voor het eerst begint met het gebruik van retinol, is het belangrijk om het langzaam op te bouwen, aangezien retinol enigszins intens kan zijn en mogelijk erg uitdrogend voor uw huid. Dit geldt met name voor de huid die droog, gevoelig of vatbaar is voor acne.

Als de huid eenmaal gewend is aan retinol, kunt u proberen het vaker te gebruiken. Breng best steeds een rijke, sterk hydraterende crème aan na het gebruik van retinol. Afhankelijk van je mate van droogheid, zou je zelfs kunnen overwegen om vóór de retinol een hydraterend serum aan te brengen om het gemakkelijker te maken. Als de huid droog of geïrriteerd wordt, neem dan een dag of twee pauze.

WANNEER KAN IK MET RETINOL RESULTATEN VERWACHTEN?

Geduld is de sleutel. Hoewel Retinol zeer wordt aangeprezen als een krachtig ingrediënt, kan het tot twaalf weken van consistent gebruik duren om positieve resultaten te zien. Je huid heeft enkele weken nodig om zich aan te passen aan het ingrediënt en er op cellulair niveau op te reageren.

U kunt binnen twee maanden enkele resultaten beginnen te zien, maar de beste en meest positieve resultaten zullen rond de derde maand worden gezien. Neem de tijd om een ​​retinolproduct te vinden dat voor u werkt, zoals de IMAGE Skincare AGELESS Total Retinol A crème of het Juliette Armand Retinoid C serum, en blijf er ook op de lange termijn bij om de beste resultaten te krijgen.


HOE RETINOL CORRECT TE GEBRUIKEN?

Retinol kan zeer effectief zijn als het gaat om het verminderen van puistjes, kleine beschadigingen en fijne lijntjes op uw huid. Een juiste toepassing kan echter direct de resultaten van een retinoïde routine beïnvloeden. Retinol is een intens ingrediënt en kan mogelijk erg uitdrogend zijn voor je huid.

We raden aan om langzaam te beginnen met een lagere concentratie retinol, zoals bv het IMAGE Skincare IMAGE MD-Restoring Overnight Retinol Masque dat 's nachts herstelt . Dit geeft je huid de tijd om langzaam te wennen aan de sterk geconcentreerde voordelen van het ingrediënt zonder te veel uitdroging, roodheid of irritatie te ervaren.

 • Stap 1: Zorg ervoor dat je gezicht grondig gewassen is. Breng een oogcrème aan op de tere huid rond je ogen.
 • Stap 2: Zorg ervoor dat je huid goed droog is. Een vochtige huid kan ervoor zorgen dat de retinol niet goed in uw huid wordt opgenomen.
 • Stap 3: Breng een zeer kleine hoeveelheid retinol ter grootte van een erwt aan op uw vinger en begin met het aanbrengen op uw kin en omhoog naar uw wangen.
 • Stap 4: Plaats nog een hoeveelheid ter grootte van een erwt op je vinger en breng het aan op je voorhoofd door het langzaam in de huid te strijken.
 • Stap 5: Laat de retinol 20-30 minuten in uw huid absorberen voordat u uw favoriete vochtinbrengende crème en breedspectrumzonnebrandcrème aanbrengt.

IS RETINOL VEILIG?

Bij correct gebruik en langzaam aangebracht, zijn retinolproducten een veilige en zeer krachtige aanvulling op uw huidverzorgingsroutine, die uw doelstellingen tegen veroudering en het gladstrijken van puistjes een flinke en realistische boost zullen geven!

DO'S EN DON'TS BIJ HET GEBRUIK VAN RETINOL

 • Volg uw retinol op met hyaluronzuur om de uitdrogende effecten tegen te gaan.
 • Wacht 20-30 minuten na het aanbrengen van retinol vooraleer andere producten te gebruiken.
 • Begin langzaam met retinol-producten als je nieuw bent.
 • Gebruik retinol niet tegelijk met andere krachtige actieve stoffen, zoals vitamine C of benzoylperoxide.
 • Breng retinol niet in grote hoeveelheden aan, een hoeveelheid ter grootte van een erwt is voldoende.
 • Vergeet niet om overdag een breedspectrum zonnebescherming aan te brengen.
 • Wees geduldig als het gaat om het zien van retinolresultaten.

Ziezo! Alle informatie die je nodig hebt om retinol correct toe te passen. Ben je er klaar voor? Je huid is dat ook!