ESSE bij Schoonheidssalon Patricia! 'Esse'clusief in heel Vlaanderen!

13-09-2019

ESSE Signature - gelaatsverzorgingen

Schoonheidssalon Patricia voegt zich nu met deze zeer exclusieve behandelingen bij het zeer korte rijtje van nog 3 andere toonaangevende huidverbeteringsinstituten over heel België! 

Samen met de ondersteuning van Esse werden er in Haaltert reeds 3 Esse signature -topverzorgingen opgestart die de volle kracht van probiotische huidverbetering zullen aantonen!

Esse is gepassioneerd door huidwetenschap

Hun producten zijn geïnspireerd op recente doorbraken die de manier waarop huid wordt begrepen, volledig hebben veranderd. Ze hebben deze wetenschappelijk onderbouwde onthullingen gebruikt om veroudering op een geheel nieuwe manier te bestrijden. Hun producten zijn gemaakt of aangepast als gevolg van deze recente wetenschappelijke ontwikkelingen. 

Esse volgt niet de mode

Ze levert grensverleggend, baanbrekend werk in hun productie van probiotische huidverbeteringsproducten. Ze geloven dat de natuur ons alles biedt wat we nodig hebben om de meest effectieve huidverzorgingsproducten ter wereld te produceren. Ze gebruiken hiervoor hun kennis over menselijke bacteriën en wat die doen met uw huid. 

Sinds hun oprichting in 2002 zijn ze trouw gebleven aan hun kernprincipes: - ze zijn gecertificeerd biologisch, vegan en vrij van dierenwreedheid. Ze ondersteunen eerlijke handel en zijn ook een CO2-neutraal bedrijf. 

"Er zijn 10 bacteriën voor iedere huidcel in je lijf" ... The Human Microbiome Project.

Sinds die opmerkelijke bevinding uit een wereldbekend wetenschappelijk project rond de menselijke huid (het Human Microbiome Project, 2013), heeft Esse zicht gericht op het nastreven van een zo gezond mogelijk microbioom van de huid. Dat microbioom zijn alle microben (dus bacteriën, virussen, schimmels..) die in en op uw huid leven. In goede gezondheid is er een harmonieuze mix van menselijke cellen en microben. Microben zijn essentiëel voor je gezondheid, niet enkel in je darmen maar ook longen, mond, oren.. maar dus ook in en op de huid. 

Uit het onderzoek bleek dat er maar liefst 10 bacteriën zijn voor iedere huidcel in je lijf! Microben zijn dus meer dan enkel een metgezel op onze huid en het is dus van groot belang om met deze bacteriën rekening te houden als je een gezonde huid wil en iets wil doen tegen het vroegtijdig verouderen!

Dat is nu precies wat Esse doet! 

Esse zorgt op een natuurlijke, biologische manier voor de aanvulling van goede (pro), levende bacteriën, genaamd probiotica en de voeding van de bestaande goede bacteriën. Hierdoor krijgen de slechte bacteriën geen kans om zich te ontwikkelen tot bv. acné. 

Waar maakt Esse nu het verschil?

Door de pH-waarden van uw huid te respecteren en geen conserveringsmiddelen, chemische werkstoffen of antibiotica toe te voegen aan hun producten, wordt er geen schade aangebracht aan de reeds bestaande goede bacteriën. Bij meer chemische behandelingen verdwijnen samen met de slechte bacteriën ook de goede, waardoor slechte bacteriën later toch terug vrij spel krijgen.. en de acne terug kan uitbreken..

Esse doorbreekt dit patroon op een effectieve manier door de oorzaak (een slecht microbioom) aan te pakken middels aanlevering van levende bacteriën.


Levende bacteriën?!

U leest het goed! Esse voedt uw huid met levende probiotica, probiotische extracten en prebiotica (voedingstoffen voor de goede bacteriën) ! 

Net zoals de gekende Yakult-zuiveldrank flesjes uw darmen met levende bacteriën voeden.


Nr. 1 ter wereld!

In 2015 lanceerde Esse als allereerste huidverzorgingsmerk ter wereld een serum met levende (level 4!) probiotica. Het Probiotic Serum bevat slapende bacteriën, gemobiliseerd in olie, die zich beginnen te vermenigvuldigen eens ze met vocht in aanraking komen. Dit serum laat de elasticiteit op 4 weken tijd met 8.6% toenemen en de stevigheid zelfs met 16.1%! 


Meer info over Esse Skincare en over de bijhorende - volledig vegan, crueltyfree en biologisch gecertificeerde verzorgingsproducten vind je ook op onze vegan en bio beautywebshop: