De metroseksueel

27-04-2019

Tot voor kort was het taboe voor de man om aandacht te besteden aan z'n huidverzorging. Maar door de komst van de Metroman (of metroseksueel - een man die, in tegenstelling tot 'traditioneel ingestelde mannen', geïnteresseerd is in persoonlijke verzorging, mode en trends. De metroseksuele man heeft veel aandacht voor zijn kleding en uiterlijke verzorging) hoeft geen enkele kerel zich nog te schamen voor een assortiment verzorgingsproducten op de wastafel. Want mannen willen immers ook een gezonde en mooie huid, maar dan liefst zonder argwanend bekeken te worden als deze net een maskertje heeft opgelegd! De groeiende aandacht van de mannen voor hun huid, wordt door vrouwen steeds meer en meer gewaardeerd. Bij de grote cosmetica ketens wordt hier trouwens handig op ingespeeld met een steeds meer uitgebreid mannengamma.

Maar welk verschil bestaat er eigenlijk tussen een mannen - en vrouwenhuid? En zijn er effectief andere producten nodig om de mannenhuid te verzorgen?

De mannenhuid is anders dan de vrouwenhuid. Mannen hebben meer talgklieren. Daardoor is hun huid ook vetter. Vrouwen hebben echter minder collageen, elastine en talg/haar follikels, waardoor hun huid zo'n 20-30% dunner is en waardoor vrouwen ook veel sneller last krijgen van rimpels. Oneerlijk maar helaas waar!

Hoewel de opbouw wel verschilt, hebben beide huiden wel nood aan dezelfde behoeftes, want rimpels worden met net dezelfde producten aangepakt en de huid wordt ook gehydrateerd met een zelfde samenstelling van werkstoffen als in de producten die een vrouw gebruikt! Behoudens het feit dat specifiek mannelijke producten een mannelijk parfum krijgen en de verpakking ook anders zal ogen, is er dus qua samenstelling aan werkstoffen vrijwel geen verschil en kunnen mannen absoluut de verzorgingsproducten van hun vrouwen gebruiken. Meer nog, mannen worden zelfs aangeraden om na iedere scheerbeurt hun alcoholhoudende aftershave te vervangen door een hydraterende dagcrème. 

Dus mannen, een tip voor moederdag: zoek het dit jaar niet enkel bij een nieuw bosje bloemen of een doosje lekkere pralines maar schenk uw vrouw een kwaliteitsvolle dagcrème en pak hiermee ook uw eigen rimpels aan!

U maakt er uw vrouw én uw eigen gelaat gelukkig mee en u hoeft zich dan niet schuldig te voelen als het potje van uw vrouw hierdoor wat sneller leeg raakt!