VASTENAUVED!

02-03-2019

Carnaval staat weer voor de deur! Het feest waar dag en nacht samenvallen! Voor velen het belangrijkste feestgebeuren die ze voor geen geld willen missen!

De dagen staan dan in het teken van verkleden, schminken, feesten, gezellig samen gek doen, alcohol nuttigen.. de riem er even af!

Tijdens deze feestdagen is jammer genoeg de aandacht voor de huid ver te zoeken. Carnaval brengt helaas veel schade aan de huid: weinig slaap, veel alcohol, weinig water, veel schmink en make-up en de afwisseling van warmte (binnen) en kou (buiten), maken de huid heel kwetsbaar. Een goede reiniging en verzorging van de huid is daarom een echte aanrader om de vele inspanningen die u in uw normale dagdagelijkse leven voor uw huid doet, niet te ondergraven op enkele uren tijd!

Om het feest der feesten zo goed mogelijk door te komen, is het van belang om op de juiste momenten aandacht voor uw huid te hebben. Na een avond feestvieren is uw huid vies en vuil. Waarschijnlijk haalt u wel snel een nat washandje over de neus, en smeert u nog snel een nachtcrème in. Dit is echt zonde, want tijdens het slapen probeert de huid de schade van overdag te herstellen. Hoe goed denkt u dat de huid in zo'n situatie verzorgd is? Hoeveel nut denkt u dat uw crème in zo'n situatie heeft?

Niet of onvoldoende reinigen van de huid na een dag of avond carnaval, is absoluut een afknapper voor uw huid. Uw huid wordt grauw, de poriën verstoppen, de huid wordt er vettiger door en er ontstaan puisten, pukkels en vlekken!

Gebruik daarom minimaal een goede reiniging die huidvetten en vuil verwijdert en ervoor zorgt dat kalk, chloor en andere mineralen en chemische stoffen (feestschmink) van de huid worden verwijderd!

Hieronder vindt U nuttige tips om carnaval zonder zorgen te vieren:

  • Zet uw verzorgingsproducten reeds klaar op een goed zichtbare plaats vooraleer naar het carnaval te vertrekken, zodat u bij uw terugkomst zeker niet vergeet om uw huid alsnog de nodige aandacht te schenken.
  • Was bij uw thuiskomst eerst uw handen voordat u uw gezicht gaat reinigen. Lauwwarm water droogt de huid minder uit dan warm water.
  • Haal met een reiniger en lotion de schmink/make-up van uw gezicht. Gebruik hiervoor een professionele reiniger die op uw huidtype afgestemd is, zonder parfum, alcohol, minerale oliën en paraffine! Masseer het product goed in en neem het grondig af! Alle producten van Juliette Armand zijn hiervoor uitstekend geschikt!
  • Gebruik voor het reinigen van de ogen een speciale oogmake-up remover
  • Na het reinigen adviseer ik om een herstellende nachtcrème aan te brengen. 
  • Na het carnavalsfeest is het zeker aan te raden om uw huid nog een uitgebreide herstelbehandeling te geven. Dat kan uiteraard bij mij, maar ook thuis door bijvoorbeeld een fijne peeling te gebruiken die de dode huidcellen verwijdert, zodat de werkstoffen van uw dagcrème en serum beter worden opgenomen.
  • Een perfecte naverzorging is pas volledig door na de peeling nog een deugddoend masker op te leggen!

Me moi gezicht gienen ambras, want ik zen een Voil Jeanet mé klas! Alaaf!!