Botox en Filler alternatieven

27-05-2022

Eeuwig jong blijven willen we wellicht allemaal. Helaas veroudert je huid constant, collageen vermindert en celopbouw vertraagt, waardoor je toch vroeg of (liever) laat met die eerste rimpeltjes, fijne lijntjes, kraaiepootjes, dofheid en pigmentvlekjes geconfronteerd wordt.

Een beetje hulp van botox en fillers is hedendaags dan wel populair en intussen bijna net zo gewoon als het zetten van een tatoeage of een bezoek aan de kapper. 

Botox en Fillers, een brug te ver?

Zijn zulke cosmetische ingrepen voor jou echter "een brug te ver", want liever "geen spuiten in mijn gezonde lijf", of opteer je liever voor een meer natuurlijke manier om huidveroudering zonder botox of zonder fillers aan te pakken? Zit je met een botox dilemma? Lees dan vooral verder, want er zijn genoeg alternatieven ...

Het voordeel van botox en fillers is dat het vrijwel direct voldoende resultaat geeft, een directe oppepper in je huid. Weg rimpels! Schoonheidssalon Patricia is echter van mening dat rimpelvulling en rimpelvermindering door botox en fillers niet voldoende duurzaam is en ook geen zichtbaar jongere huid oplevert. Je huid is dan wel (tijdelijk) rimpelloos, maar als je huid vaal, dof, verwijdde poriën heeft, vlekkerig en/of droog is, dan zie je de vermoeidheid van een rijpere huid zo door de botox heen. Veelal zie je dan dat er iets niet helemaal klopt maar kan je hetniet onmiddellijk plaatsen, een onnatuurlijk uitzicht is nu wel net het laatste waarom je botox of fillers zou gebruiken toch?!


Aan jou de keuze! Botox en/of fillers, of liever op eigen kracht!

Kiezen voor de compleet natuurlijke methode op eigen kracht, of in combinatie met botox en fillers is uiteraard ook mogelijk. Voordelen van de alternatieven die we hieronder opsommen, zijn dat je structureel werkt aan huidverjonging én verbetering, je houdt je huid actief en jong in de diepere huidlagen en zorgt ervoor dat je huid zichzelf blijft stimuleren en dus jong blijft. In tegenstelling tot botox en fillers, verdwijnen niet alleen de rimpels maar ook die pigmentvlekken, en achter die doffe, vale kleur verschijnt weer een mooie 'glow'!

En? Benieuwd naar onze alternatieven?

Er zijn veel mogelijkheden om het verouderingsproces te vertragen en je huid te activeren, van milde peeling behandelingen tot intensievere microneedlingbehandelingen. We sommen ze op in onwillekeurige volgorde, want elke behandeling heeft haar eigen voor - en nadelen. Er is niet één wonderlijke 'one-in-all' behandeling die je eensklaps 10 jaar jonger maakt, juist combineren is key! En laat nu net dat de kracht zijn die Patricia met haar jarenlange knowhow en het constant bijschaven van haar professionele kennis in haar instituut al jarenlang toepast. Ervaring is de beste leermeester!


 • Met een peeling stimuleer je uw huid op verschillende huidlagen. Een peeling verbetert de hydratatie van je huid, stimuleert collageen aanmaak, produceert elastine en maakt je huid egaler en vermindert oppervlakkige pigmentvlekjes. 
 • Fruitzuren (AHA, Alpha Hydoxy acid) zoals glycolzuur, lactic (melkzuur), ferulic acid en amandelzuur worden ingezet, volledig naargelang uw huidsituatie. Ze verwijderen onmiddellijk dode huidcellen, waardoor je huidbeeld sterk verbetert. Voor een vettere huid wordt bv. gekozen voor een BHA (beta Hydroxyacid) zoals salicylzuur. Dit werkt sterker op talgklierwerking en tot diep in de porie. 
 • Peelings dienen regelmatig herhaald te worden om het effect te behouden. Zie het als het polijsten van uw wagen. Wil je net dat tikkeltje extra glans? Dan is een peeling af en toe een ideale opkikker!

Deze huidverstrakkende behandeling is een weldaad voor je huid, zeker in combinatie met een peeling. De apparatuur met radiogolven zet energie om in warmte en voert deze tot in je diepere huidlagen en triggert daar de aanmaak van je fibroblasten, die op hun beurt de collagene en elastine vezels sterk stimuleren. Je pusht dus je eigen cellen om stevigere cellen te gaan aanmaken! Het voordeel is dat deze behandeling zeer prettig is, zeer aangenaam aanvoelt, en je nadien helemaal geen tijd nodig hebt om te herstellen. In ons instituut werken we met de enige echte GENESIS van Mesoesetic.

Technologieën komen samen bij Schoonheidssalon Patricia. Radio frequentie wordt samengevoegd met microneedling, ozontherapie en ledtherapie, om niet alleen op rimpels en versteviging te werken maar ook op huidcontouren, huidstructuur, verslapping, pigmentvlekken en doorbloeding. Een mooi voorbeeld van een totale aanpak bij Schoonheidssalon Patricia, waarbij uw huid op verschillende manieren professioneel geboost wordt tot een niveau dat voor een schoonheidssalon eerder uitzonderlijk is.


 • Met MicroNeedling wordt er ín je huid gewerkt. Met naaldjes, op een rollertje of in een pen, wordt diep in je huid minuscuul kleine wondjes aangebracht, waardoor je huid een signaal krijgt om weer gezonde en jonge cellen aan te maken. 
 • Je huid regenereert van binnenuit, collageenaanmaak wordt opnieuw gestimuleerd, waardoor je huid terug steviger en krachtiger wordt.
 • MicroNeedling werkt ook heel goed bij acne littekens, een vale huid en zorgt voor een goede doorbloeding! Deze behandeling kun je al, als garantie naar de toekomst, al inzetten vanaf je 25e om je huid mooi jong te blijven houden.
 • Houd wel rekening met een kleine downtime, je huid kan de eerste momenten wat rood zijn en de beste resultaten behaal je in een kuurverband. 

 • Recente toepassing van ozon in chirurgie, urologie en interne geneeskunde, resulteerde in uitermate positieve resultaten, met zeer effectieve behandelingen tegen verschillende ziektes. Het zou vreemd zijn als ozon dan ook niet zou worden gebruikt in de cosmetologie - momenteel één van de meest vooruitstrevende toepassingsgebieden.
 • Bij behandelingen met ozon wordt bijzondere aandacht besteed aan verbetering van de microcirculatie, oxygenatie, energievoorziening van cellen en bescherming van je huid. 
 • Veel cosmetische huidproblemen zoals acne, rosacea, psoriasis, haaruitval, rimpels en diverse huidallergieën zijn daarom bijzonder goed en effectief te behandelen met onze ozon gezichtsbehandeling!
 • Behandelingen met ozon helpen wallen, fijne rimpels en wallen onder de ogen te verwijderen, de huidskleur te verbeteren en het ovaal van het gezicht strakker te maken. Ozontherapie zal niet alleen de huid gladder maken, maar deze ook op cellulair niveau verjongen.

 • Een ozonbehandeling vertraagt ook effectief het verouderingsproces van uw huid. Door toepassing vanaf jongere leeftijd werpt ozon een natuurlijke dam tegen het verouderen van uw gezicht. 


Overtuigd dat botox en fillers voor jou niet de ideale keuze zijn? 

Maar welke van bovenstaande behandelingen is nu het beste voor je huid? Samen met jou bekijken we graag waar u zelf liefst op wil werken, welke mogelijkheden er zijn, waar uw prioriteit ligt,... 

Aan de hand van regelmatige huidanalyses werken we samen, en op een natuurlijke manier, aan de mooiste versie van jezelf en staan we altijd klaar voor jou. Voor al je huidvragen kan je steeds bij mij terecht!